ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johansson-Hedberg lämnar Lantmännen

Stockholm TT · 13 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ny tillförordnad vd blir Jörgen Sallenhag, verksam inom Lantmännen sedan 1990, till dess man hittat en ny vd. Det jobbet ska starta omedelbart.

Johansson-Hedberg har suttit på sin post i drygt två år. Dessförinnan har hon bland annat varit vd för Föreningssparbanken. Själv förklarar hon styrelsens beslut med att hon under drygt två år lett ett omfattande förändringsarbete inom Lantmännen och att det väckt många känslor inom organisationen: -Jag har all respekt för att mitt sätt att leda stora förändringar, där man vänder på varje sten, väcker många känslor i ett lantbrukskooperativt företag som det här är. Styrelsen och jag har varit eniga om förändringarna. Sedan finns det vägval under resans gång där man kan ha olika uppfattning och det har vi, säger Johansson-Hedberg till TT. Vill inte exemplifiera Något exempel på en fråga där hon och styrelsen haft olika uppfattning vill hon dock inte ge.

TT: Har ditt sätt att driva förändringarna inom Lantmännen kolliderat med en äldre mer kooperativ kultur? -Det var du som sade det, och det har jag inga kommentarer till. Vårt mål har varit detsamma, att vända lönsamheten, det var mitt uppdrag från början. TT: Vad ska du göra nu då? -Fira jul. Vad jag ska göra på lite längre sikt har jag inte tagit ställning till. Jag är mycket intresserad av klimatfrågor och bioenergi och satt i klimatkommissionen. -Det kommer väl att ge sig, säger Birgitta Johansson-Hedberg om vad hon ska ta sig an härnäst. Lön i ett år Inte heller Thomas Bodén, ordförande i Lantmännen, vill ge något exempel på vad oenigheten mellan styrelsen och Birgitta Johansson-Hedberg bestått i: -Vi är oeniga om hur vi ska gå vidare och det här är något som växt fram. Formellt är hon uppsagd men det här är något vi kommit överens om så att våra vägar skiljs på ett positivt sätt, säger Bodén. Enligt Lantmännens årsredovisning hade Birgitta Johansson-Hedberg förra året en lön på drygt 3 miljoner kronor. När hon nu sagts upp har hon en uppsägningstid på tolv månader och ett avgångsvederlag på likaledes tolv månader med full avräkning om hon får ett nytt jobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro