ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

John, 3 år, fick kramp på bussen – då ingrep busschauffören Peter

Natalie Demirian · 8 Sep 2016
Uppdaterad 8 Sep 2016
Peter Reindl och Carolina Haglund med sonen John. 

Peter Reindl och Carolina Haglund med sonen John.  Foto: Privat


3-årige John blev plötsligt medvetslös på bussen som Peter Reindl körde i Varberg. Då ingrep busschauffören, kallade på ambulans och körde resten av familjen till akuten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i tisdags under eftermiddagen som en familj med en mamma och två små barn klev på Peter Reindls buss i Varberg. När bussen närmade sig de sista stationerna på busslinjen och familjen var de enda passagerarna kvar upptäckte Peter Reindl att något var fel, något som flera andra medier rapporterat om.

– Jag såg i backspegeln att mamman inte får liv i sin pojke. Jag stängde genast av bussen och sprang bak för att se vad som hänt och om jag skulle ringa en ambulans. Mamman sa ja och jag ringde genast 112 som skickade ambulansen fort, säger han til Metro.

Han berättar att de försökte få respons av pojken, 3-årige John, utan resultat.

– Vi såg bara att hans ögon flaxade fram och tillbaka. Man blev naturligtvis rädd.

LÄS MER
Hundföraren Fredriks hyllning till sin avlivade kollega

Samtidigt stod Peter Reindl med bussen mitt på vägen så att inga andra bilar kunde ta sig förbi.

– Så jag var tvungen att leda bort bilarna samtidigt som pojken i bussen inte var kontaktbar och hade börjat krampa. Det hade varit tacksamt om någon av bilisterna hade stannat och frågat om de kunde hjälpa till, men det var det tyvärr ingen som gjorde, så man fick ta på sig olika roller.

När ambulansen sedan kom tog de genast hand om pojken, samtidigt som de bad Peter Reindl att hjälpa mamman att fälla ihop barnvagnen och ställa in den.

– Men då sa jag att det går ju inte, det ligger ett litet barn i den. Då sa de till mamman att hon får ta sig till sjukhuset på ett annat sätt, att de inte fick plats. Hon blev alldeles blek och då sa jag att självklart kunde köra henne och sa åt henne att hoppa in i bussen. 

LÄS MER
Fyraåriga Calises telefonsamtal räddade livet på mamman – hyllas som hjälte

Samtidigt som han körde bussen till akuten ringde han sin trafikledare, förklarade situationen och berättade att han avbryter sin linje. Trots att han fick avlastning och tid till att varva ner kände Peter Reindl att han sedan ville köra den sista tiden på passet för att förskingra tankarna. 

– Jag tänkte på pojken hela tiden och undrade vad som hänt och om han levde. 

Då fick han ett samtal från den tacksamma mamman.

– Pojken hade vaknat till liv efter att ha fått i sig vätska och febernedsättande och han mådde mycket bättre. Då släppte det för mig. Det var ju tur att jag hade solglasögon på. Tårarna låg och tryckte på, säger Peter Reindl som sedan skrev ett Facebookinlägg om händelsen.

På sjukhuset kunde man senare konstatera att John drabbats av en feberkramp, och han skrevs ut från sjukhuset efter bara några timmar.

– Hade det inte varit för busschauffören vet jag inte vad jag hade gjort, säger mamman Carolina Haglund till Hallands Nyheter. Familjen har godkänt att Metro också publicerar historien. 

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro