ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Johnny, 38: Önskar att spårtjuven räddat mig

Clarence Frenker · 16 Okt 2012
Uppdaterad 15 Okt 2012
Johnny önskar att han hade blivit räddad men spårtjuven berättar i rätten  att han var rädd att hjälpa Johnny för att alla då skulle tro att han puttat ner  honom. 

Johnny önskar att han hade blivit räddad men spårtjuven berättar i rätten  att han var rädd att hjälpa Johnny för att alla då skulle tro att han puttat ner  honom.  Foto: Isabel Svensson


Tåget krossade hans ben och han tvingades amputera halva vänsterfoten. I går, lite mer än en månad senare, mötte Johnny, 38, den så kallade spårtjuven i rätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Lördagen den 8 september vaknade Johnny, 38, upp på sjukhuset med en slang i halsen.

Han mindes inte hur han hamnat där – eller att det han bara timmar innan varit med om skulle bli en världsnyhet.

I stället fick han veta att ena benet var krossat och att halva vänsterfoten måste amputeras. 

I går, lite mer än en månad senare, valde han att i rätten möta den 28-årige spårtjuven som bestulit honom när han låg medvetslös på spåret och sedan lämnat honom att bli överkörd av tåget.

– Man undrar hur det kan hända. Man önskar att han sagt till spärrvakten. Att han räddat mig, säger Johnny när han i går hördes i rätten.

Från sin rullstol berättade Johnny med stadig röst hur han den aktuella fredagen hade spelat en golftävling med sina vänner och fortsatt festa på en krog i city.

Men efter att han lämnat krogen vid 01.30 minns han ingenting.

– Därefter kan det ha hänt vad som helst, säger Johnny.

Den 28-årige spårtjuven, som under hela rättegången bar en vit handduk över huvudet, berättade själv hur han följde efter Johnny från Slussen efter att han sett en mobiltelefon sticka upp ur hans ficka och sedan såg sin chans när Johnny ramlade ned på spåret.

– Jag känner mig väldigt ledsen och ångerfull över att jag inte hjälpte honom, säger spårtjuven i förhör.

Åklagare Maria Gylder yrkar att spårtjuven ska dömas till fängelse i tre år och sex månader för de två fall av grov stöld han åtalats för, och därefter utvisas.

Dom väntas om en vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro