ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jokrar med ess i rockärmen

Sara Stolt · 15 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Andreas Johnson och Carola Häggkvist tippades snabbt ha ett av årets vassaste bidrag. Bland andra av Eskobar, som också ställer upp som jokrar.  

Andreas Johnson och Carola Häggkvist tippades snabbt ha ett av årets vassaste bidrag. Bland andra av Eskobar, som också ställer upp som jokrar.   Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Ryktena talade sanning – årets jokrar i Melodifestivalen är en debuterande veteran, en favorittippad duo, en på gränsen till underårig stjärna och ett band med noll koll på tävlingen. Här är akterna som kompletterar startfälten.När Carola Häggkvist och Andreas Johnson i går presenterades som jokrar i Melodifestivalen tippades de snabbt ha ett av årets vassaste bidrag i tävlingen.– När vi sjunger tillsammans börjar det hända grejer, säger Carola.Idén om ett samarbete väcktes för fem år sedan när de sjöng ihop på en väns bröllop. Nu har de kommit till skott och i veckan sjöng de live under Idrottsgalan.– Vi låter så bra tillsammans och jag gillar Andreas musik, säger Carola.

Beslutet om att tävla i Melodifestivalen togs i mellandagarna när soloartisterna lånade konsertlokalen Nalen för att pröva hur det känns att framträda som en duo. När de sjöng ”One love” ramlade det ner gammal konfetti från taket – det blev ett av de avgörande tecknen för att tacka ja till att än en gång ställa upp i tävlingen.Innan dess hade varken Carola eller Andreas planerat att ställa upp igen, åtminstone inte solo.– Men pressen visste tydligen att vi skulle vara jokrar långt innan vi hade tackat ja, säger Carola.

Med glada ”One love” som vapen tror hon inte att någon kan stoppa dem – bara polisen, om hon skulle få för sig att köra för snabbt i Västerås den 16 februari.

Blir det en duettskiva?– Det får vi se. Nästa år har Carola sitt 25-årsjubileum och jag har min egen skiva att tänka på, säger Andreas.– Kommer vi till Eurovision, så ..., säger Carola.

Niklas: Det är en bra erfarenhet

Niklas Strömstedt tävlar i Karlskrona den 1 mars.I fyra år har Christer Björkman legat på GES- och solostjärnan för att få honom att ställa upp. Först nu har Niklas Strömstedt känt att en artistdebut i Melodifestivalen är rätt.– Det är en bra erfarenhet att ställa upp. Jag är inte ung och oerfaren utan gammal och oerfaren, säger Niklas.Han ska framföra låten ”för många ord om kärlek” – ett av spåren på kommande skivan.

Varför fick Christer sin vilja igenom först nu?– Det har inte funkat i min planering tidigare men den här låten skulle ändå vara med på plattan.Niklas har tävlat i Melodifestivalen två gånger tidigare, men då som upphovsman. 

Amy: Först nu har jag åldern inne

Amy Diamond tävlar i Göteborg den 9 februari.

Hon slog igenom som 13-åring och fortsätter att ta till vara på tiden. Amy Diamond fyller 16 år bara fyra veckor före sin debut i Melodifestivalen.

– Jag har alltid velat vara med men det här är ju första gången jag har åldern inne, säger hon.Hur blir det att få uppträda för din hittills största publik?– Det kommer att bli jättekul. Jag älskar att uppträda och ju större publik desto bättre.

Låten ”Thank you”, är enligt Amy en fartfylld och glad låt, och förmodligen faller klädvalet på någonting glittrigt i sann schlageranda.

Vad är tjusningen med Melodifestivalen?– Att det är så himla stort.

Eskobar: Vi vill synas och höras

Eskobar tävlar i Linköping den 23 februari.– Vi gör det här för att synas, höras och göra reklam för nya plattan, säger gitarristen Fredrik Zäll.Men att ställa upp i tävlingen har aldrig tidigare slagit bandmedlemmarna. – Så smarta är vi inte, säger sångaren Daniel Bellqvist och beskriver ”Hallelujah new world” som storslagen med enorm framtidstro.Fredrik har dock redan tippat de troliga vinnarna: Carola och Andreas.– Jag tror att det är skitsmart av dem att köra två stycken ihop.Ni är fler än de.– Sant. Men vi har ingen tjej med oss. I och för sig är vi halvtjejer allihopa – tre androgyna snubbar. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro