ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas, 22, har världens bästa minne

Clarence Frenker · 3 Dec 2013
Uppdaterad 4 Dec 2013

Jonas von Essen, 22, från Göteborg har världens bästa minne. I måndags tog han guld i inte mindre än fyra grenar när minnes-VM avgjordes i London. "Det känns helt overkligt", säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blev minst sagt en minnesvärd helg för Jonas von Essen, 22, från Göteborg.  Under det tre dagar långa världsmästerskapet i minne som hölls i London fram till i måndags tog han hem guld i inte mindre än fyra grenar.

– Det känns helt overkligt. Det var så otroligt oväntat, säger Jonas von Essen om segern.

Han är nu den som fått flest poäng i ett minnes-VM någonsin. Samtidigt satte han flera svenska rekord och är världens näst högst rankade minne genom tiderna.

Men vägen till toppen har inte varit så lång som man kan tro. Det hela började av en slump för bara lite drygt ett år sedan.

– Jag hittade en bok på biblioteket om hur man får ett superminne som jag tyckte verkade intressant och började läsa. Sedan märkte jag att det fungerade när jag använde teknikerna och ville testa att tävla, säger han.

Nu vill Jonas sprida kunskaperna vidare och bland annat föreläsa i skolor.

– Hela min världsmästartitel bygger på att jag lärt mig de här teknikerna. Och det är något som alla kan lära sig och ha nytta av, säger han.

För det svenska minneslandslaget slutade årets VM med ett silver.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro