ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Cramby: Så bakar du browniens syskon blondie

Jonas Cramby · 23 Mar 2019
Uppdaterad 23 Mar 2019
Lär dig göra Jonas Crambys blondies.

Lär dig göra Jonas Crambys blondies. Foto: TT/Shutterstock


Har du också missat browniens underbara syskon blondien? Sluta då att leva i ovisshet med Jonas Crambys smaskiga recept.

klar

Artikellänk är kopierad

Vet du vad en blondie är? Det är som en brownie där man bytt ut kakaon mot vanilj vilket gör den ljusare, segare, mer kolaaktig. Jättegott.

Att baka blondies är enkelt och det är lätt att variera smaksättningen: klassikern är choklad- eller kolachips och grovhackade nötter men endast fantasin, och vanlig mänsklig anständighet, sätter gränsen.

Min favoritsmaksättning, inte minst så här i Marsrusket, är dock den värmande kombinationen bourbon och apelsin.

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Vispa smör och socker fluffigt, ungefär 3 minuter. Lägg i äggen och vispa 3 minuter till.

3. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt och häll i. Tillsätt vanilj och bourbon. Riv i apelsinskal.

4. Häll smeten i en djup plåt med ett bakplåtspapper i botten. Baka mitt i ugnen 25–30 minuter, tills smeten inte dallrar längre. Låt svalna.

5. Skär fyrkanter av dina blondies och servera till en kopp kaffe.

6. Vill du vara lite extra fancy kan du servera dina blondies ”a la mode”, det vill säga med en kula vaniljglass och kanske lite kolasås eller till och med lite maraschinokörsbär om du är helt crazy,

Ingredienser

225 g smör, rumsvarmt

4 dl farinsocker

2 ägg

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1Ž2 tsk salt

1 msk vaniljextrakt eller 1 vaniljstång

2 msk bourbon

1 apelsin, skalet av

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro