ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jonas Cramby: Så gör du Belgian waffles

Jonas Cramby · 24 Mar 2018
Uppdaterad 24 Mar 2018
Här är Crambys bästa tips på hur du gör Belgien waffles.

Här är Crambys bästa tips på hur du gör Belgien waffles. Foto: Jonas Cramby


Gör en belgisk variant på våffeldagen på söndag – matigare, tjockare och mjukare än vanliga våfflor.

klar

Artikellänk är kopierad

Vare sig du vill förbättra ditt våffelgame inför söndag, eller bara göra hemgjorda Eggos som i tv-serien ”Stranger things”, tycker jag att du ska prova den amerikanska dinerklassikern belgian waffles. Belgian waffles är den amerikaniserade versionen av den traditionella belgiska Liège-våfflan och förhåller sig till våra frasvåfflor ungefär som amerikanska pannkakor förhåller sig till tunnpannkakor.

De är matigare, tjockare, mjukare och eftersom de gräddas i ett speciellt våffeljärn får de djupare fickor där mer lönnsirap och grädde kan samlas. Traditionellt gör man belgian waffles med jäst eller surdeg även om det har blivit vanligare att man precis som i mitt recept använder bakpulver.

Ingredienser, 6 våfflor4 ägg50 g smält smör1 dl mjölk2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver0.5 tsk salt

Gör såhär:

• Vispa äggulorna fluffiga, vispa försiktigt ner svalnat smält smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.

• Vispa äggvitorna i en annan skål tills du kan hålla dem upp och nervänd över huvudet.

• Vänd ner vitorna i smeten och grädda våfflorna i en Belgian waffflejärn som man numera kan få tag på i de flesta elaffärer.

• Strö över lite florsocker och servera med valfria toppings, som till exempel lönnsirap och smör, grädde och färska bär eller glass och chokladsås. Eller packa ner dem som de är i ryggsäcken och ha dem som mellanmål medan du åker omkring i grannskapet på din BMX-cykel och letar monster.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro