ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Cramby: Så gör du crunchiga churros

Jonas Cramby · 13 Maj 2018
Uppdaterad 13 Maj 2018
Spanjorernas svar på donuts – churros

Spanjorernas svar på donuts – churros Foto: Pexels


Glöm donuts. Churros är – både till form och smak – den perfekta desserten.

klar

Artikellänk är kopierad

Churros – den spansk­talande världens tub­formade svar på den småtråkiga flotyrmunken kan mycket väl vara den perfekta, dekadenta desserten. Den har mindre degigt inre, mer crunchigt yttre och den avlånga formen gör den perfekt att dippa i en liten skål med choklad – eller kolasås.Försök att göra det med en donut om du kan!

Gör så här

Koka upp vatten, smör, salt och socker. Blanda i mjölet och låt rosta i kastrullen cirka tre minuter på medelvärme tills degen är helt slät. Häll degen i en bunke och låt svalna några minuter. Knäck i ägget och vispa kraftigt tills degen blir helt jämn – detta kan kräva lite armmuskler.1.

Degen kommer att svälla upp när du friterar den, så välj ett lite mindre spritsmunstycke än du tänkt, cirka 1–2 centimeter brett, och gärna med tänder så att churron blir snyggt randig. Fyll spritspåsen med degen.2.

Blanda kanel och socker på ett fat. Hetta upp frityrolja till cirka 180 grader. Har du ingen termometer är oljan färdig när en klump deg sjunker fräsande till botten för att direkt flyta upp igen. Kläm ut cirka 15 centi­meter långa churros, klipp av med en sax och fritera gyllenbruna. Vänd efter cirka två minuter. Ta upp och lägg på hushålls­papper. Vänd dina churros i kanel och socker. Färdigt! Ät som de är till en kopp kaffe eller dippa i varm choklad- eller kolasås, allra helst en sydamerikansk dulce de leche eller mexikansk cajeta.3.

Ingredienser

3 1/2 dl vatten

50 g smör

1/2 tsk salt

1 msk strösocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 ägg

1 tsk nymald kanel

1/2 dl strösocker

frityrolja

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro