ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jonas Cramby: Så gör du en Chicago hot dog

Jonas Cramby · 18 Mar 2018
Uppdaterad 18 Mar 2018
Jonas Cramby tipsar om hur du gör en Chicago hot dog.

Jonas Cramby tipsar om hur du gör en Chicago hot dog. Foto: Getty images


En varmkorv med extra touch. Metros matskribent Jonas Cramby tipsar om hur du gör en riktigt delikatess.

klar

Artikellänk är kopierad

Inget säger bakåtvänd keps, cargoshorts och flipflopsandaler så mycket som en varmkorv precis som man får den utanför Wrigley field i Chicago. Samtidigt får man inte glömma hur gott det kan vara med en varmkorv ibland. Särskilt om den är, som man säger i Chicago, ”dragged through the garden”, det vill säga med en massa grönsaker till.

Så här enkelt får du till en hemma.

Ingredienser, 4 personer

4 wienerkorvar, gärna av god kvalitet och av nötkött om du hittar

4 korvbröd, gärna med vallmofrön

1 silverlök

4 msk bostongurka

1 tomat

2 saltgurkor

4-8 inlagd chilis

amerikansk gul senap

sellerisalt

1. För riktigt autentiska Chicago hot dogs ångas både korv och bröd – så börja med att sätta in en ånginsats i en gryta med lite vatten i och ånga korven på medelvärme cirka 10 minuter. Lägg i bröden och ånga någon minut till. Du vill att bröden ska bli mjuka och varma men inte saggiga. Har du ingen ånginsats kan du så klart sjuda korven försiktigt 10-20 minuter och värma bröden i ugnen. Tips: Hittar du inte bröd med vallmofrön och vill ha den autentiska looken kan du göra som jag brukar, pensla vanligt lite större köpekorvbröd med lite vispat ägg, strö på vallmofrön och baka i ugn cirka 10 minuter.

2. Montera korven genom att stoppa korven i brödet och ringla över senap. Ketchup är tabu på den här korven. Lägg sedan en klick bostongurka till höger om korven, följt av finhackad silverlök och tunt skivad tomat. Till vänster om korven lägger du en tunn skiva saltgurka skuren på längden och några inlagda chilisar. Strö över sellerisalt och stoppa i korvhålet. Köttiskorven kan så klart ersättas med en sojakorv om du vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro