ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Cramby: Så gör du fredsnudlar

Jonas Cramby · 4 Maj 2018
Uppdaterad 4 Maj 2018

Foto: Foto: Roland Persson


Kim Jong-un lagade naengmyeon när han slöt fredsavtal med Sydkorea. Så lagar du fredsmaten enligt Jonas Cramby.

klar

Artikellänk är kopierad

Förra fredagen skrevs historiskt fredsavtal mellan Syd- och Nordkorea. Diktatorn Kim Jong-un förklarade sig inte bara beredd att ge upp sina kärnvapen och flytta fram landets klockor 30 minuter så att de återigen har samma tid som Sydkorea – han hade även med sig en nudelmaskin för att kunna kunna göra naengmyeon, de kalla, tuggiga bovetenudlarna i en isad buljong som är oerhört populära på hela Koreahalvön. Är du nyfiken hur de smakar, eller bara vill fira freden samt matens enande krafter, så kan du köpa ett naengmyeonkit bestående av nudlar och en påse färdig buljong i kyldisken på din asiatiska mataffär. Leta efter mul naengmyeon.

Så här äter du dem:

Ingredienser 4 personer2 paket färdigköpta naengmyeonnudlar med buljong1 koreanskt päron, finstrimlat1 gurka, finstrimlad2 hårdkokta äggrostade sesamfrön

Servera medäppelcidervinäger, gärna koreansksesamolja, gärna koreanskjapansk senap eller senapsolja

Stoppa buljongpaketet som kommer med nudlarna i frysen ett par timmar, tills innehållet är kallt och fått iskristaller, lite som en huvudrättsslushie. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och kyl dem i ett isbad. Montera genom att lägga nudlarna i en skål, häll över buljongen och toppa med päron, gurka och 1 hårdkokt ägghalva. Häll över sesamfröna.Servera med extra äppelcidervinäger, sesamolja och japansk senap som duttas i efter smak.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro