ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Cramby: Så här gör du cevichetostadas

Jonas Cramby · 17 Nov 2018
Uppdaterad 17 Nov 2018

Foto: Calle Stoltz


Om man torkar eller friterar en majstortilla blir det en tostada – det perfekta tilltugget att toppa och servera som ett matigt snacks eller snacksig förrätt. Ofta i Mexiko toppar man tostadas med olika sorters rå fisk. Min absoluta favorit-tostada görs därför snabbt, lätt och lyxigt med en enkel ceviche på både fisk och skaldjur.

klar

Artikellänk är kopierad

För fyra personer

4 majstortillasfrityrolja200 gram hälleflundra, eller annan god fisk som passar rå200 gram råa MSC-märkta räkor, eller andra goda skaldjur som passar råa1-2 lime2 tomater0.5 silverlök1 knippe koriander1-2 jalapeños1 avokado1 dl majonnäs2 vitlöksklyftorChilisås, till exempel cholula

Gör så här:

Värm upp frityroljan till cirka 180 grader och fritera tortillorna tills de får färg och blir frasiga. Salta och låt rinna av på ett papper.

Finhacka fisk och räkor och pressa över lime. Blanda runt, det ska nästan vara som en färs. Ställ in i kylen cirka 20 minuter, häll sedan av limejuicen och drick upp denna. I Peru kallas det Leche de Tigre (tigermjölk) och ska vara bra för både immunförsvar och i sänghalmen.

Kärna ur och finhacka tomater, lök, jalapeño och koriander. Blanda och smaka av med salt och limejuice.

Riv ner två vitlöksklyftor i majonnäs. Bred majonnäsen på en tortilla, toppa med tomatsalsan och cevichen. Skiva över avokadon tunt och servera omedelbart med chilisås.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro