ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Cramby: Uppdatera svampmackan – med svartkål och pimientos

Jonas Cramby · 6 Okt 2018
Uppdaterad 6 Okt 2018
Hösten är den perfekta årstiden för en god svampmacka.

Hösten är den perfekta årstiden för en god svampmacka. Foto: Jonas Cramby


Svampmackan är en fantastisk. Men även den bästa smörgåsen kan ibland behöva uppdateras. Jonas Cramby har receptet.

klar

Artikellänk är kopierad

Få saker slår en enkel svampmacka på Västerbottenost, smörstekt toast och hemplockade kantareller, Karl-Johan och/eller trattisar. Det finns egentligen bara ett problem med dem: så här i början av oktober brukar man ha ätit cirka 6 000. Det har helt enkelt blivit dags att uppdatera svampmackan, så här brukar jag göra.

Ingredienser, 2 mackor

ca 6 st pimientos de padron

ca 2 stjälkar svartkål, grovt hackad

ca 3 dl kantareller eller annan god svamp

1 schalottenlök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

smör

olivolja

2 skivor gott surdegsbröd

6 msk ricotta

citron

salt och svartpeppar

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Gör så här

Rosta dina pimientos i torr panna tills de svartnar något. Ta bort stjälken, dela på mitten och ställ undan.

Ta bort stjälken på svartkålen och rosta i samma torra panna tills den blivit lite knaprig. Ställ undan så länge.

Rensa och skölj kantarellerna och förväll i torr panna tills all vätska kokat bort. Tillsätt lite smör, olivolja, schalottenlök och vitlök och stek tills knaprig. Blanda i pimientos, svartkål och smaka av med salt.

Rosta mackan och bred med rikligt med ricotta. Salta och peppra färskosten samt pressa över lite citronjuice. Ja du kan till och med riva på lite zest, det är alltid gott. Lägg på en rejäl hög av kantarellblandningen och hugg in.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro