ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Gardell om förstaplatsen: "Väldigt glad"

Emma Björkman · 12 Apr 2013
Uppdaterad 12 Apr 2013
Jonas Gardell om förstaplatsen: "Väldigt glad" Glad Gardell.

Jonas Gardell om förstaplatsen: "Väldigt glad" Glad Gardell. Foto: Isabel Svensson


– Jag är väldigt glad och tycker att motiveringen var väldigt fin. Det säger komikern och författaren Jonas Gardell om att han toppar Metro Weekends:s lista över de 50 mäktigaste inom nöjes- och kultursverige.

klar

Artikellänk är kopierad

”Att säga att Jonas Gardell under de senaste tre decennierna varit med och format – och omformat – det svenska samhället i grunden vore inte att övervärdera hans samlade gärning.”

Så ser ett utdrag ur motiveringen till varför Jonas Gardell är nummer ett på Metro Weekends:s lista. – Jag är väldigt glad och tycker att motiveringen var väldigt fin. Jag är extra glad över att det känns som att juryn har tänkt till i sin motivering, säger Jonas Gardell och fortsätter:

– Det var någon som skrev på Twitter i höstas att han trodde att min bästa tid var 1993 men att den är nu. Jag har hängt med så länge och haft både toppar och dalar men det känns fantastiskt att människor tycker att jag är relevant i dag. Känner du dig mäktig?– Nej, jag tänker inte på det sättet. Däremot har jag ett ansvar genom att jag verkar på så många plattformar men om det är makt eller inte vet jag inte, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro