ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Lundqvist: Jag skiter faktiskt i sånt”

Maria Forsström · 20 Mar 2012
Uppdaterad 20 Mar 2012
Jonas Lundqvist har släppt sitt alias Game till nya skivan som släpps i dag. – Min bästa tid är nu, säger han. 

Jonas Lundqvist har släppt sitt alias Game till nya skivan som släpps i dag. – Min bästa tid är nu, säger han.  Foto: Henry Lundholm


Jonas har bytt Game mot Lundqvist och engelska mot svenska. Han tänker inte på det som har varit. Min bästa tid är nu”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

– ”Så e de me de” är en sån skön sak att säga. Man kan säga det om vad som helst. Här är min nya tjej, så e de me de. Vi har gjort slut, så e de me de. Ja, om allt, säger Jonas Lundqvist om titeln på sin nya skiva.

Varför heter du inte Jonas Game längre?– För att det var dags att ta min mammas namn. Eller jag vet inte. Det har med plattan att göra.

Plattan som är på svenska och har rader som eventuellt kan uppröra någon, men det gör inte Jonas Lundqvist något. – Jag skiter faktiskt i sådant när jag skriver, jag skriver om det jag vill och hoppas att det ändå finns en gräns mellan privat och personlig. Det är en sliten klyscha att man kommer närmare genom att sjunga på svenska, men det är klart att språkets betydelse för kommunikation inte ska förringas.

Bakgrunden bakom trummorna i Bad Cash Quartet, som han säger slutade i en riktigt rockdokumentärsplittring, har han ingen längtan efter och någon återförening vågar han inte lova aldrig blir av men orkar inte tänka på det – Jonas Lundqvist är här och nu. – Min histora kunde lika gärna vara blank – ”min bästa tid är nu”. Men jag har försökt skriva mig fram till nuet på skrivan, jag blir äldre med vetskapen att popmusiken fortfarande känns på samma sätt, barnsligt på liv och död.

Borde det vara annorlunda? – Jag vet inte, jag tror inte att jag tycker det. Men jag försöker reda ut det.

Han säger att hans styrka är hans tvivel när han gör musik – ingen kan säga något dåligt han inte redan tänkt. – Eftersom jag skriver långsamt och inte orkar om det inte blir bra direkt gör jag exakt antal låtar till en skiva. Och när jag är klar så är jag nöjd. 

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro