ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Sjöstedt efter IT-skandalen: "Vänsterpartiet KU-anmäler Alliansregeringen"

Linnéa Borgert · 26 Jul 2017
Uppdaterad 26 Jul 2017
Vänsterpartiet ställer sig inte bakom misstroendeförklaringen mot Anna Johansson, Peter Hultqvist och Anders Ygeman.

Vänsterpartiet ställer sig inte bakom misstroendeförklaringen mot Anna Johansson, Peter Hultqvist och Anders Ygeman. Foto: Henrik Montgomery/TT


Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt menar att den förra regeringen delar ansvaret för IT-skandalen. "Vänsterpartiet KU-anmäler Alliansregeringen", skriver han på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagsmorgonen meddelade Alliansen att de tänker väcka en misstroendeförklaring mot tre ministrar i regeringen efter IT-skandalen på Transportstyrelsen. Även SD har ställt sig bakom förslaget.

Men Vänsterpartiet kommer inte att rösta för att ställa ministrarna till svars i Alliansens regi, säger Jonas Sjöstedt till SVT.

– Det är uppenbart att det Alliansen gör nu är att ta chansen att tvåla till regeringen maximalt, trots att de själva står bakom det som har inträffat genom usla privatiseringar, säger han.

Jonas Sjöstedt säger att Alliansen försöker flytta fokus från sitt eget ansvar. Han menar att den förra regeringen delar ansvaret med den nuvarande för IT-skandalen. Detta på grund av den privatiseringsvänliga politik som den borgerliga regeringen drev igenom, skriver SVT.

– Vi överväger att KU-anmäla den tidigare regering för deras hantering av frågan, säger Sjöstedt till SVT.

Senare skrev Jonas Sjöstedt på Twitter att Vänsterpartiet kräver att Anna Johansson avgår. I en annan Tweet bekräftar han att man kommer att KU-anmäla Alliansregeringen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro