ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas Sjöstedt ser det från den ljusa sidan

Jack Werner · 3 Okt 2014
Uppdaterad 6 Dec 2016
Tummen upp, Sjöstedt!

Tummen upp, Sjöstedt! Foto: Twitter


Om glaset är halvfullt så är Löfven åtminstone en fläskpannkakeälskare. Så tänker Jonas Sjöstedt, som är en av många som vänt sig till Twitter för att diskutera den nya regeringen. Metro väljer åtta tweets från den historiska morgonen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det gäller att inte lägga sig ner och deppa ihop, även om man möts av motgångar. Så verkar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt tänka inför socialdemokraternas och Stefan Löfvens regeringsbildning, som utannonserades på fredagsmorgonen.

”Det slår den Reinfeldtska korvgrytan alla dar i veckan”, svarar någon Sjöstedt med hänvisning till att korvgryta var den före detta statsministerns favorit. Smaken går helt enkelt isär – men aptit på politik har de iallafall allihopa.

Apropå partiledare i opposition så fanns det även missnöjda röster på Twitter. En av dem kom från centerledaren Annie Lööf, som efter valnederlaget stigit fram i en framträdande roll i den kommande mandatperiodens opposition. Så även i dag, då hon formulerar sig som en traktorburen Jeanne d’Arc:

Missnöjd och paff blev även Adam Cwejman, projektledare på den borgerliga tankesmedjan Timbro, som hoppades att Löfven skulle avslöja den dolda kameran.

Men störst spridning på Twitter fick under fredagsmorgonen kanske ändå de glada tillropen. Om så inte bara för att det är spännande när det händer grejer…

…så för att vänsterröster slapp höra högerditon.

Även den exakta jämställdheten i den nya regeringen, med 12 män och 12 kvinnor, fick beröm – till exempel av Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz:

Slutligen är det väl även rimligt att påpeka att den för politiken så obligatoriska humorn också fick ta plats. Björn Alverfeldt, som tidigare har gjort succé på Twitter med hans trasiga teve som envisas med att visa upp fel undertexter, visade oss hur oväntat nördig en regeringsbildning kan vara:

Och vår nya kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, som har ett förflutet som bland mycket annat programledare för barnprogrammet Disneyklubben, kom naturligtvis inte heller undan en och annan festlighet.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro