ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonas ska flytta – får bara sekunder på sig att städa sin gamla lägenhet

Aron Andersson · 4 Mar 2015
Uppdaterad 4 Mar 2015

Foto: TT


När Jonas ska flytta till ny lägenhet måste den gamla vara tömd och städad senast klockan 12. Men nycklarna till den nya lägenheten får han först samma klockslag. Det är superstress”.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas har fått en ny lägenhet genom Bostadsbolaget i Göteborg, där han även har lägenhet i dag. Klockan 12 den 1 april ska hans gamla lägenhet vara tömd och städad – annars riskerar han tvingas betala en halv månads hyra i straffavgift. Problemet är att inte får tillgång till sin nya lägenhet förrän samma klockslag, samma dag.

– Det är ett stort problem, för jag måste ha en jävla långtradare här utanför och fylla innan klockan 12 och hinna städa och åka bort och hämta nyckeln klockan 12 och fylla nästa lägenhet, säger han till Metro.

När han har varit i kontakt med Bostadsbolaget har han försökt få dem att förstå hans situation men de har inte erbjudit någon hjälp.

– Jag pratade med dem och de säger att det är samma för alla, att alla har det så. De säger att alla flyttar ur sin lägenhet klockan 12, får nyckeln till nästa lägenhet klockan 12 och fyller den.

Men att andra har det likadant är ingen tröst för Jonas, som menar att det är nästintill omöjligt att flytta på så kort tid.

– Jag menar 12 till 12, det är bara några minuters mellanrum. Inte ens det. Det är några sekunders mellanrum då jag ska hinna flytta hela min gamla lägenhet till mina nya.

– Jag menar, hur fan ska man hinna flytta sin gamla lägenhet från 12 till 12 samma dag? Det går inte. Det är superstress.

Bostadsbolaget kommunikationsansvariga säger att reglerna är tydliga.

– Den första vardagen i månaden klockan 12 är det som lägenheten ska vara tillgänglig för den nya hyresgästen. Så det är ett datum och ett klockslag. Så står det i hyresavtalet och det grundas på hyreslagen som också säger så, att både dag och klockslag ska vara reglerat, säger Eva Jonasson till Metro.

Enligt henne måste reglerna se ut så här eftersom det finns inflyttande och avflyttande hyresgäster i alla lägenheter. Hennes förslag är att hyresgästerna sinsemellan ska lösa den tidskrock som uppstår.

– En del kommer överens om att få nyckeln lite tidigare och ställa in sina saker i lägenheten. Folk brukar vara uppfinningsrika. Ofta brukar man nog lösa det genom dialog.

Hon säger också att Bostadsbolaget kan komma med tips och råd, men mer än så gör de inte för att underlätta situationen.

I Jonas fall har han redan varit i kontakt med hyresgästen i den nya lägenheten, men den här gången är det inte möjligt att flytta in tidigare.

– Om det är samma för alla så är det ett dåligt system.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro