ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonatan, 23, räddar unga flickor från att bli sexslavar

Johan Wikén · 10 Jan 2016
Uppdaterad 10 Jan 2016
"Man gråter stundtals som ett barn av att se allt elände", säger Jonatan.

"Man gråter stundtals som ett barn av att se allt elände", säger Jonatan. Foto: Privat


Jonatan Alfvén, 23, jobbar med att rädda flickor i Nepal från ett liv i prostitution. Vi pratar om unga flickor som blir sålda av sina egna föräldrar”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är en skrämmande verklighet som 23-åriga Jonatan Alfvén målar upp. Med egna ögon har han sett hur unga flickor tvingas in i en våldsam sexhandel i Nepal.

– Jag tror inte riktigt alla inser hur fruktansvärd situationen är. Vi pratar om unga flickor som blir sålda av sina egna föräldrar och tvingas sälja sina egna kroppar uppemot 30 gånger per dag, säger Jonatan.

LÄS MER: Karla: Jag våldtogs 43 200 gånger

Tillsammans med sin familj jobbar han med hjälporganisationen LoveNepal. En organisation som bildades för sex år sedan och som på sin hemsida uppger att de hjälpt närmare 600 flickor att fly sexhandeln, som Aftonbladet har skrivit om.

– Vi jobbar för att frita flickor från bordeller men även rädda de som riskerar att hamna där. Många bor i små cementerade rum där takhöjden är 140 centimeter. Ett medvetet val av bordellägarna så att flickorna konstant ska känna sig nedtryckta, säger Jonatan Alfvén till Metro.

Arbetet resulterar ofta i tårar när han tvingas möta den brutala verklighet som många flickor lever i.

– Man gråter stundtals som ett barn av att se allt elände. Men det är verkligen upp och ner. Ena dagen finner lyckan inga gränser efter en lyckad räddningsaktion på en bordell. Andra dagar är man så orolig att man varken kan äta eller sova.

►LÄS MER: Maria, 29: "Män tror att jag är prostituerad – frågar vad jag kostar"

Facebook berättar Jonatan Alfvén ofta om sitt arbete på plats i Nepal och närliggande länder. Tusentals människor följer organisationens arbete för utsatta flickor.

– Drivkraften är att se de flickor som varit i mörkrets avgrund bli räddade och få livet tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro