ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jönköping drabbat av stora översvämningar

Viktor Bendz · 26 Jul 2013
Uppdaterad 26 Jul 2013

Under natten och morgonen har regnet vräkt ned över Jönköping. Vattenmassorna har orsakat stora problem på bland annat länssjukhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.
Länssjukhuset Ryhov i Jönköping.Foto: Scanpix

Akutmottagningen, flera operationssalar och kvinnokliniken på länssjukhuset Ryhov har problem i form av vattenläckor och översvämningar, skriver Jönköpingsposten. Vid niotiden inkom rapporter om att skadorna på delar av sjukhuset är så stora att de inte kan ta emot patienter alls. I stället uppmanas sjuka människor att åka till närliggande städer.

– Det är väldigt stora problem på sjukhuset just nu. Det har forsat ner vatten från höjderna och svämmat över, delar av sjukhuset är avstängda. Det är stora regnmängder. Vi är ute på tio platser just nu och jobbar efter förmåga, vi har kallat in styrkor från flera håll, men prio ett är sjukhuset, säger Börje Andersson på räddningstjänsten till Jönköpings-Posten.

Rädslan för att elen ska slås ut har väckts på länssjukhuset Ryhov, skriver Jönköpingsposten. Flera kortslutningar har inträffat på grund av vatten som runnit in på den våning som sjukhusets elektricitet kommer från, och verksamhetschefen är orolig för att vattnet kan leda till strömavbrott.

Regnet har öst ned över Jönköpingstrakten under natten och morgonen. Förutom sjukhuset rapporteras om att många butiker drabbats och att det sprutar vatten upp ur avloppen på Ikea och Biltema. Vattenmassorna har dessutom letat sig in i många privatpersoners källare.

Förutom översvämning har många åsknedslag orsakat omfattande strömavbrott. Av Eons kunder saknar minst 389 elektricetet, rapporterar   P4 Jönköping.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro