ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonna, 26: Sluta kolla Facebook, bilförare – kolla på vägen i stället

Åsa Larsson · 10 Nov 2015
Uppdaterad 10 Nov 2015

Foto: Privat


Jonna Kamm, mamma till elva månader gamla Joni, ryter till mot oförsiktiga bilförare som sitter och pillar med mobilen i stället för att hålla uppsikt.

klar

Artikellänk är kopierad

"Jag hade tårar i ögonen hela vägen hem och tycker det är så sjukt att folk inte har respekt för andra när dom hellre lägger energi på att kolla hur många likes de har fått", skriver Jonna Kamm på Facebook.

Det inlägget har den senaste veckan fått stor spridning och många håller med Jonna.

– Det är bra att det uppmärksammas, jag trodde aldrig att det skulle bli så stort, säger Jonna Kamm till Metro.►LÄS MER: Första bilföraren stoppad för mobil vid ratten Det var för en vecka sedan som hon gick med sonen Joni i barnvagnen längs en väg med en stenmur på sidan i Karlskrona. En bil som kom mot dem började glida över vägen och Jonna hann se hur kvinnan i bilen har ögonen fästa vid mobilen. Jonna skrek och Joni vaknade. I sista sekund så upptäckte föraren vad som höll på att hända och ändrade kurs.

– Hon körde bara vidare. Jag får ju en bild av min son mosad mot en stenmur. Men hon tänkte nog inte mer på det och trodde att hon hade koll på läget, säger Jonna.►LÄS MER: Spioner ska sätta dit busschaufförer som pratar i mobil Jonna Kamm har varit med om en liknande händelse för ett par veckor sedan då en bilförare började köra vid ett övergångsställe. Även den gången hade föraren blicken fäst vid mobiltelefonen.

"Det tar "bara" ett par sekunder att kolla likes, ett par sekunder att reagera, och ytterligare ett par sekunder från reaktion till broms och stillastående", skriver Jonna i inlägget.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro