ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonna Lundell: Vissa kommer inte att bli så glada när de läser boken

Natalie Demirian · 3 Sep 2018
Uppdaterad 3 Sep 2018
Jonna Lundell bokdebuterar.

Jonna Lundell bokdebuterar. Foto: Malin Östlin


Youtube-profilen Jonna Lundell, 24, är en av Sveriges största influencers. Nu gör hon bokdebut med PMS-kossan”. "Jag tror absolut att vissa personer i boken inte kommer att bli så glada", säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

När Metro ska intervjua Jonna Lundell är det en och en halv månad kvar tills hon är beräknad att föda sitt första barn, en flicka som ska heta Luna Belle, efter en flera års lång kamp för att bli gravid.

Den kampen, och mycket annat som händer i deras liv, är något som Jonna Lundell och hennes man Joakim Lundell pratat om på Youtube, där de tillsammans driver en av Sveriges största kanaler. Att berätta om sitt liv för en stor publik är med andra ord inget nytt för Jonna Lundell, som bokdebuterar med ”PMS-kossan”.

När fick du idén till ”PMS-kossan”?– Det var mest Jocke som sa att jag borde göra boken. Jag tänkte hela tiden att ”nej, nej”. Men han har legat på om att det är ett jättebra ämne och sagt att det är jag om någon som kan nå ut till personer som har varit med om eller lider av PMS, och även personer runt omkring de som lider av PMS.

Du berättar om ditt liv i så många olika forum redan, med Youtube, bloggen och podcast till exempel. Varför ville du skriva en bok också?

– Det är för att nå ut till fler och till en annan målgrupp kanske, till folk som inte hänger så mycket på våra sociala medier!

I boken berättar du om hur PMS:en har påverkat ditt liv. Utbrott, humörsvängningar, förstörda relationer och det var till och med nära att förstöra ditt äktenskap. Vad vill du att folk som inte vet något om PMS ska veta och lära sig om det här?

– Först och främst – är det så att man tycker att någonting upprepar sig varje månad, att man beter sig konstigt och att folk runt omkring också märker av det och det upprepar sig och går i samma mönster varje månad –kolla upp det och lyssna på din omgivning. För man märker det oftast inte själv, utan snarare är det så att man förnekar det hela tills det exploderar.

Jonna och Jocke Lundells gravid-avslöjande:

Du beskriver väldigt mycket bråk och gräl, både under din uppväxt men också i din relation med Jocke. Hur har du orkat med vad PMS:en gör med dig?

– Det är mycket tack vare Jocke. Han har funnits där otroligt mycket verkligen och stått ut med otroligt mycket. Jag hade aldrig klarat av det utan honom. Jocke har behövt stöttning i det här också, vilket jag inte har kunnat ge honom under tiden jag har PMS, då finns jag inte där för honom. Då har han haft andra omkring honom som hjälpt till.

Många människor nämns i boken som på olika sätt har påverkat ditt liv. Vad tror du att de personerna kommer att tycka och kollade du med dem innan?

– Jag har inte kollat med dem innan. Jag känner lite att alla historier har två sidor och det här är min berättelse. Om den sedan är rätt eller fel, det kan inte någon annan säga någonting om, det här handlar om mina känslor och hur jag upplevde det. Jag tror absolut att vissa personer i boken inte kommer att bli så glada när de läser den, men de får också förstå att det här är hur min upplevelse var.

Du ville egentligen aldrig ville bli känd. Hur känner du inför kändisskapet i dag?

– Det är verkligen både en fördel och en nackdel! Det är tråkigt när man inte får vara sig själv. Jocke och jag älskar till exempel att vara på Liseberg, men den typen av saker kan vi inte göra i dag. Vi får inte vara i fred på sådana ställen. Också nu när vi ska få barn, det är sådant man vill göra med familjen. Samtidigt är det väldigt kul att ha folk som ser upp till en. Folk har hjälpt oss extremt mycket igenom svåra situationer och vi har gjort detsamma för dem. På så sätt är det väldigt kul.

”PMS-kossan” släpps den 31 augusti.

Jocke och Jonna Lundell.
Jocke och Jonna Lundell.Foto: IBL
pil
Det här är PMS

PMS innebär att du får humörförändringar och andra besvär dagarna före mens.

PMS brukar oftast börja upp till en vecka innan mensen och försvinna när mensen kommer. Men symtomen kan även finnas kvar de första dagarna under mensen.

Det är fortfarande okänt varför man får PMS.

Källa: Vårdguiden

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro