ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jonny, 53, vill starta en insamling för att hjälpa Sami och hans pappa

Niklas Svahn · 31 Mar 2015
Uppdaterad 31 Mar 2015
Många har reagerat och känt sympati med "Sami" efter händelsen på Malmö C. Sami heter egentligen något annat.

Många har reagerat och känt sympati med "Sami" efter händelsen på Malmö C. Sami heter egentligen något annat. Foto: Privat/Facebook/Skärmdump Youtube


Sami” är pojken som fick huvudet dunkat i golvet av en vakt på Malmö central. Efter att Sydsvenskan skrivit ett reportage om honom vill flera bidra med pengar för att hjälpa Sami och hans pappa.

klar

Artikellänk är kopierad

Via en sluten Facebook-grupp har Jonny Pettersson, 53, som berörts av Samis historia, uppmanat andra att samla in pengar till Sami och hans pappa.

I skrivande stund hyllar majoriteten av kommentarerna initiativet.

– Jag tänkte att många känner för den här grabben. Om man kunde hjälpa pappan så kunde Sami satsa på sitt eget liv, säger Jonny Pettersson till Metro.

Sami är den 9-åriga pojken som fick huvudet dunkat i golvet av en ordningsvakt på Malmö centralstation. Händelsen blev väldigt uppmärksammad i media och fångades på film. Sami är från Marocko men har kommit till Europa för att han vill tjäna pengar till pappan. Pappan är sjuk och behöver opereras. Operationen kostar 8000 kronor, enligt vad Sami har sagt.

– Det är ingen mening att ge honom 8000 kronor, säger Jonny Pettersson. Man ska ta hand om det och hjälpa pappan så att han får lugn och ro. Pengarna måste gå till rätt ändamål.

I Sydsvenskans reportage pratar Sami med sin pappa i telefon. Sami säger till pappan: ”Om Gud vill ska jag försöka skicka medicinen till dig. Kan du fixa lite pengar så att du kan besöka läkaren?”

”Jag saknar dig”

I Facebook-inlägget kommenterar en person initiativet om insamlingen: ”Jag gör gärna det lilla jag kan!”

Jens Mikkelsen som skrivit reportaget i Sydsvenskan har blivit kontaktad av Jonny Pettersson och många fler som vill hjälpa till.

– Jag blev kontaktad av honom och ytterligare några stycken som vill hjälpa till på något sätt. Det finns en del privatpersoner som vill bidra med hela summan, säger Jens Mikkelsen till Metro.

Det är tydligt att många har berörts av Samis historia.

– Jag känner själv att det ger lite hopp om mänskligheten, i alla fall när det gäller det här fallet. Tonen har varit ganska rå och rasistisk. Det är kul att många vill hjälpa till och göra skillnad, säger Mikkelsen.

Hur Sydsvenskan ska hantera en insamling måste diskuteras säger Jens Mikkelsen. Han hoppas att det kanske finns någon utomstående organisation som kan hjälpa till.

Har du fått många reaktioner på reportaget?

– Väldigt många faktiskt, till och med från folk som tidigare hört av sig och undrat vad vi håller på med. De har mjuknat lite och börjat fatta grejen.

Sami säger i reportaget att hans dröm är att ta sig till Kanada men han stannar gärna i Sverige för att få ett jobb. Men först måste pappan bli frisk.

– Jag är tacksam om min pappa får sin operation, för då kan jag stanna här och jobba med mig själv och börja läsa för att bli något. Kan jag börja läsa, kan jag börja planera min framtid, säger Sami till Sydsvenskan.

Sami är ett fingerat namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Svahn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro