ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jörgens skämt är världens roligaste

Johan Mårtensson · 5 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Jörgen Jönsson drar världens bästa vits.

Jörgen Jönsson drar världens bästa vits.


Vann global tävling med skånsk historia

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där, Jörgen Jönsson, spjuver från Sjöbo och nybliven vinnare av Reader’s Digests globala skämt­tävling.Ditt skämt har blivit utsett till världens roligaste. Hur kom du på skämtet?– Jag har dragit det på fester i 10–15 års tid. Men från början var det en person som berättade det för mig.Är det inte läge att söka upp den personen och ge en del av vinstpengarna på 1 000 dollar?– Nja, jag minns inte vem det var. Min bror hävdar att det var han, men det tror jag knappast.Skämtet handlar om en skånsk bonde som ”koddasparkar” en stockholmare. Hur kunde du veta att det skulle gå hem i hela världen?– Det hade jag ingen aning om att det skulle göra. Jag trodde att bara skåningar skulle förstå det. Skämtet är lite långt. Har du något kortare skämt på lut?– Nej, skämt ska vara långa.

Här är det vinnande skämtet

En stockholmare som precis fått sin jaktlicens var i Skåne för att jaga and och hade blivit tilldelad ett jaktområde bredvid en gård mitt på slätten. Utanför gården stod en bonde och tittade intresserat på.

Plötsligt kom några änder flygande och stockholmaren lyckades träffa en av dem. Nu hände det sig så att den landade på bondens mark, precis utanför jaktområdet.

Stockholmaren rusade snabbt dit för att plocka upp anden, men bonden var redan där och sa: ”Anden landade på min mark och då är den min.”

Stockholmaren började argumentera, men bonden stod på sig och sa : ”Kan vi inte komma överens får vi göra upp med en koddaspark.” Stockholmaren frågade vad det är för något. ”Det går till så att vi ställer oss mittemot varandra. Sedan sparkar jag dig allt vad jag kan i skrevet, och sedan gör du likadant på mig. Den som skriker minst får fågeln.”

Stockholmaren var tveksam, men ville gärna ha anden, så han gick med på förslaget. Skåningen rättade till trätofflorna och drog sedan till det värsta han kunde. Stockholmaren sjönk ihop men sa inte ett ord. Efter ett par minuter  hade han rest sig och ställt sig beredd.

Då sa bonden: ”Jag har tänkt på saken. Du kan ta anden."

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro