ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Josephine Bornebusch har blivit sjärnkomiker

Louise Jacobson · 18 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Josephine Bornebusch leder Kanal 5:s nya humorsatsning ”Lilla landet lagom” som har premiär i morgon 21.00. Hon har tidigare synts i långfilmen ”Hundtricket” och tv-serierna ”Hotel Seger” och ”Rederiet”. 

Josephine Bornebusch leder Kanal 5:s nya humorsatsning ”Lilla landet lagom” som har premiär i morgon 21.00. Hon har tidigare synts i långfilmen ”Hundtricket” och tv-serierna ”Hotel Seger” och ”Rederiet”.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Med ”Lilla Landet lagom” intar Josephine Bornebusch en huvudroll i den svenska humorgräddan. Skitkul!, säger skådespelerskan som tänker skratta hela vägen till toppen.  Josephine Bornebusch, 27 år, lyser av stolthet när hon radar upp sina kollegor i ”Lilla landet lagom”. Henrik Hjelt, Henrik Dorsin, Johan Ulvesson och Sissela Benn är alla tungviktare i humorgenren.– Det är skitkul! De är alla människor jag sett upp till. Nu är det bara att göra sitt bästa så att jag blir nummer ett.

Det var Peter Settman som upptäckte att Josephine Bornebusch var ett komikerämne när de spelade in i komediserien ”Playa del Sol” 2006. Hon värvades till ”Fredag hela veckan” och tog därmed steget från romantiska komedier till renodlade sketcher.– Det var inte alls vad jag hade planerat. Men nu trivs jag bra i det här facket, säger hon.

I ”Lilla landet lagom” är hon den nervösa programledaren Maria-Anna som basar över ett gäng reportrar med specialiteterna blogg, gräv, myt, våld och barn. Den resande redaktionen gör nedslag ibland annat Kiruna, Örebro och på Gotland.– Vi driver med folk och städer, men vi gör det med kärlek. Det handlar om fördomar vi svenskar har om varandra och hur fåniga vi är när vi tror att alla göteborgare är goa och glada och alla stockholmare dryga, säger Josephine Bornebusch.

I början av nästa år medverkar hon i Kenny Begins, uppföljaren till tv-serien Kenny Starfighter, med Johan Rehborg som galaxhjälte.– Jag sprang mest runt med ett blått maskingevär och sköt barn. Skitkul! Och det fick jag betalt för.

Josephine om…

…att vara rolig– Det är jätteläskigt att jobba med humor. Det handlar mycket om att våga vara ful, sätta på sig en peruk och vara konstig. Innan tror man att man inte kommer palla. Kicken kommer efteråt när man känner ”jag grejade det”.

… sina nya glasögon–    Jag gick till optikern för att köpa sådana här pilotglasögon som är så coola nu. Då upptäckte de att jag har dålig syn. Så jag slog två flugor i en smäll.

… sin nyhetskoll– Jag är rätt dålig på att följa nyheterna faktiskt. Det är ingen ursäkt men jag har för ont om tid. Men ”Lilla landet lagom” är ingen nyhetssatir. Det är mer av ett fakta- och resemagasin.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro