ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Journalister på plats: Sotji är inte förberedda för OS

Karolina Skoglund · 5 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014
Arbetet med att få färdigt alla nya byggnader inför OS i Sotji pågår in i det sista. Kritiken har varit hård mot arbetarnas villkor.

Arbetet med att få färdigt alla nya byggnader inför OS i Sotji pågår in i det sista. Kritiken har varit hård mot arbetarnas villkor. Foto: TT


Dåliga toaletter, hotellrum som inte är klara och vatten som liknar persikojuice. Kritiken mot Sotjis förberedande för OS kritiserats nu hårt – två dagar innan det börjar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har cirkulerat flera toalettbilder från Sochi som lockat till skratt i sociala medier. Den här dubbeltoan är en av favoriterna.
Det har cirkulerat flera toalettbilder från Sochi som lockat till skratt i sociala medier. Den här dubbeltoan är en av favoriterna.Foto: TT
Hockeyspelarna Sara Grahn and Emma Nordin tar igen sig på sitt rum i den svenska OS-byn.
Hockeyspelarna Sara Grahn and Emma Nordin tar igen sig på sitt rum i den svenska OS-byn.Foto: TT
Om de svenska idrottarna får det tråkigt en stund kan de roa sig med pingis.
Om de svenska idrottarna får det tråkigt en stund kan de roa sig med pingis.Foto: TT
Foto: TT

På måndagen skrev Metro om att hotellbyggena för OS i Sotji inte skulle bli klara innan invigningen, vilket som skulle kunna drabba tiotusentals besökanden. Nu verkar det som att problemen redan finns på de hotell som är färdiga, trots att det bara är två dagar kvar innan det börjar. De som redan är på plats, bland annat journalister, kritiserar nu stadens förberedelser och frågar sig hur bra de egentligen är på att arrangera ett OS. De många klagomålen på Twitter har nu skapat hashtags som #SochiProblems

Bland annat delas tweets från CNNs medarbetare Harry Reekie flitigt. Han skriver: ”Vårt mediahotell är inte klart. 11 rum bokades för fem månader sedan och bara ett är klart. Snälla hjälp.” Mer humoristiska tweets, men ändå med en allvarlig underton, gömmer sig också under samma hashtag.

”Njut av din persikojuice, den kommer direkt från kranen! Åh, vänta. Det är vatten, skriver en person som lagt upp en bild på två glas med minst sagt gult vatten”, skriver Stacy St. Clair och fortsätter med en till tweet på temat: ”Också från den ljusa sidan. Jag tvättare just mitt ansikte med Evian, som om jag vore Kardashian eller något”.

Bruce Arthur , kolumnist på National Sport, skriver också om vattnet: ”Saknar dig, varmt vatten på mitt hotell. Du var fantastisk”. En annan tweet från signaturen Sochi_Problems föreställer en bild på en uppsatt lapp med texten: ”Snälla. Släng inte papper i toaletterna. Ingen kommer att laga den varje gång. Hoppas på förståelse”.

Ytterligare en bild, postad av samma twittrare, har lagt upp en bild på en minst sagt avancerad buss med texten: ”Vi har det här men inte några sängar?"

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro