ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jovan: Vi har fått revansch

Maria Forsström · 13 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Jovan: Vi har fått revansch 
  SVT:S Jovan Radomir tycker att hårdrocken har fått sin revansch.
Jovan: Vi har fått revansch SVT:S Jovan Radomir tycker att hårdrocken har fått sin revansch.

Hårdrock är inte bara musik, utan också en hel del image och kläder. Jovan Radomir är programledare, hallåa och hårdrockare och höll bland annat i ”Hårdrocksnatt” som sändes på SVT förra sommaren. Han gillar att hårdrocken är på gång igen men inte när det utnyttjas av skrupelfria designer. – Det är sjukt när de försöker mjölka pengar ur att det börjar bli inne, genom att göra reprotryck med gamla originalloggor på slitna tröjor och sälja det för tusen spänn.

•• Men finns det något som är ”äkta” då, eller funkar det med en Motörheadtröja från H & M? – Oj, svår fråga. Men allt som främjar hårdrocken är bra, tycker jag, så om det är tillgängligt så att alla har råd är det helt okej. Och jag tror att intresset för sådana kläder också bland popmänniskor handlar om att det är coolt att flirta med hårdrocken nu.

•• Klassiska rockattribut som dödskallar och flames är nu vardagsmat till och med på babykläder, varför? – Hårdrocken håller på att få sin revansch. Alla som skrattade åt deras attribut har satt i halsen nu. De visste vad de höll på med och stod för det stenhårt.

•• Vad har du själv på dig när du är hårdrockig? – Jag hör till dem som fuskar lite, har aldrig riktigt fastnat i det där klassiska. Inga konserttröjor eller så. Kör med boots, alltså bikerboots, inte cowboy – det är helt fel. En del silverringar men inga dödskallar och sådant. Kanske en kort skinnjacka. Ett tag som ung hade jag röda converse och väldigt mycket långt och lockigt hår. Mina polare permanentade sig så alla trodde väl att jag hade gjort det också.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro