ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jowan, 35, opererar in lysande lampor under skinnet: "Framtiden"

Alva Forsberg Fierro · 12 Nov 2015
Uppdaterad 13 Nov 2015

Foto: Privat


Vill du imponera med ett rött blinkade ljus i handen eller ha alla lösenord på ett och samma ställe? Ett chip i huden kan vara lösningen. Det gör hela vårt interagerande med tekniken mer friktionsfritt”, säger Jowan Österlund som utför ingreppen.

klar

Artikellänk är kopierad

I helgen fick en grupp så kallade cyborger –  personer som har tillfört teknisk utrustning i kroppen – LED-lampor inopererade under huden i armen under en festival i Tyskland. Och för drygt en vecka sedan lämnade över 64 personer en utvecklarkonferens i Malmö med nfc-chipp i handen – ett chip som aktiverar och interagerar med teknisk utrustning i omgivningen. 

– Det är världsrekord. Den här teknologin är helt ny och det är framtiden, säger Jowan Österlund, 35, som opererat in chippen. 

Till vardags driver han piercingstudion Federal Bodypiercing i Linköping och är det enda i hela Sverige som utför ingreppen. 

►LÄS MER: På det här svenska företaget har anställda ett chip inopererat i handen

De populära chippen ska ge människor en friktionsfri vardag. 

– Man slipper ha en massa kort, passerbrickor och man behöver inte hålla reda på en massa lösenord till datorer och system man jobbar i, det räcker med att lägga handen på login-systemet, säger Jowan.

Chippen kan i princip hålla livet ut, däremot är batteritiden satt på fem år så man får byta ut det med jämna mellanrum.

Vad finns det för risker?

– Att folk börjar hacka själva utan att ha bakomliggande hygienkunskap vilket kan leda till infektioner. 

Vad kostar det?

– Priset är inte satt ännu, det kommer i december och då börjar förebeställningarna. Jag har redan fått hundratals mejl från hela världen från människor som vill att jag opererar in ett chip. 

►LÄS MER: Styr din vardag med chip i kroppen

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro