ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Juicebar i miljonhärva med falska köp – flera åtalas

Sebastian Chaaban · 7 Maj 2013
Uppdaterad 7 Maj 2013
Juicebar i miljonhärva med falska köp De misstänkta personerna bakom  juicebaren tros ha kommit över  numren till företagskort och med dem fört över pengar till sig själva. 

Juicebar i miljonhärva med falska köp De misstänkta personerna bakom  juicebaren tros ha kommit över  numren till företagskort och med dem fört över pengar till sig själva.  Foto: Scanpix


Genom falska köp ska flera personer kopplade bakom en juicebar ha lurat till sig över 1 miljon kronor. Nu åtalas flera personer 
i en omfattande korthärva.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var banken Nordea som slog larm när det plötsligt den 30 januari i år, fördes över stora summor pengar till den aktuella juicebaren i Stockholmsområdets bankkonto. 

Men än 1 miljon kronor – när juicebaren i vanliga fall ska ha en omsättning på några tusenlappar om dagen. 

– Jag hävdar att två personer som driver denna juicebar och deras kompanjoner har lyckats komma över olika kortnummer till företagskort, och sedan genom falska köp lyckats föra över pengarna till sitt eget konto, säger åklagare Ann-Marie Green.

Dagen efter ska sedan 955   000 kronor förts över från juicebarens konto till ett växlingsföretag.  

– Som jag ser det gjorde man det för att sedan kunna ta ut pengarna i kontanter, men det hann man aldrig, säger Ann-Marie Green.

Nu åtalas sju personer för grovt bedrägeri, en av dem även för skyddande av brottsling. 

Hur de åtalade ska ha lyckats komma över kortnumren till de 25 företagskort som används är oklart. 

Men flera av korten ska före händelsen ha använts på två restauranger i Linköping och Visby. 

De åtalade förnekar brott. 

–   Det är min klient och hans kompanjoner som har blivit utsatta för brott. Det kommer  förhoppningsvis att framgå under rättegången, säger Jonas von Heidenstam, advokat, till en av männen bakom baren. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro