ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julbelysningen kan sabba ditt wifi

Aron Andersson · 2 Dec 2015
Uppdaterad 2 Dec 2015

Foto: TT


Älskar du att julpynta? Då kanske ditt trådlösa nätverk försämras. Elektronik och ljus i hemmet står bakom en femtedel av alla dåliga uppkopplingar, enligt en ny rapport.

klar

Artikellänk är kopierad

För mycket julbelysning kan göra wifi-nätverket sämre, enligt en ny rapport. Bakom rapporten ligger Ofcom, den brittiska kommunikationsmyndigheten. De visar att brittiska hushåll har sämre surfhastigheter än de borde ha, ofta på grund av wifi-nätverkets uppställning.

►LÄS MER: Glöm wifi – nu kommer LiFi som är 100 gånger snabbare

Något som försämrar hastigheten är övrig elektronik och belysning i hemmet och Ofcom lyfter fram julbelysningen som ett exempel. Men myndigheten ger också några tips för att förbättra hastigheten i hemmet.

1. Starta om routern. Många routrar söker efter en ledig kanal när de startas om och det kan lösa problemet med seg uppkoppling.

2. Flytta bort routern från annan elektronisk utrustning. Ofcom rekommenderar att routern placeras på minst tre meters avstånd från sådan utrustning som kan störa signalen. Det inkluderar lampor, kylskåp, trådlösa telefoner, stereohögtalare och julbelysning.

3. Placera routern på en central och öppen plats. Möbler och väggar kan bli hinder för wifi-signalen, liksom kablar som är dragna innanför väggarna. För bästa möjliga signal ska routern stå upphöjd mitt i hemmet, utan elektronik som stör. Men det är kanske inte världens snyggaste lösning.

►LÄS MER: Aldrig mera strömlös – snart kan du ladda mobilen via wifi

På Post- och telestyrelsen, PTS, som hanterar elektronisk kommunikation i Sverige, bekräftar man att tipsen kan hjälpa.

– Tipsen är applicerbara för svenska förhållanden. Däremot har vi inte tittat specifikt på elljusslingor, men vi får väl lita på myndigheten i Storbritannien, säger Peter Ekstedt, presschef på PTS.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro