ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julfest – då satsar polisen mot rattfyllerister

Victro Benz · 8 Dec 2012
Uppdaterad 7 Dec 2012

Foto: Scanpix


Nära stans systembolag fångas flest rattfyllerister. I veckan tar polisen krafttag för trafik-säkerheten med extra kontroller.

klar

Artikellänk är kopierad

– Risken att åka fast ska upplevas som tillräckligt stor för att man inte ska köra som en flåbuse, säger Jan Sandberg, NTF.

Polisen samarbetar med Trafikverket och Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) i årets insatsvecka. Extra trafikkontroller och information till bilister ska hindra – och gripa – alkoholpåverkade bilister. För det är i samband med storhelgerna jul, nyår, påsk och midsommar som vägar och gator är extra osäkra. 

– De som varit på fyllan på fredagkvällen åker till bolaget på lördag morgon och har fortfarande för mycket alkohol i blodet från kvällen innan, säger Jan Sandberg, vd för NTF.

De platser som polisen kommer att kontrollera hårdast i veckan bestäms inte på förhand på grund av Nobelprisutdelningen i dag, men vanligtvis kontrolleras hamnarna och trafikerade gator i närheten av systembolag – till exempel Fleminggatan på Kungsholmen.  

– Nu är det är firmafester, julfester och allt möjligt där alkoholnivåerna är höga. Många ger sig ut och kör efteråt eller tidigt på morgonen dagen efter. Så vi har kontroller alla tider på dygnet, säger Bengt Svensson på Rikspolisstyrelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Victro Benz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro