ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julhandeln på nätet ökar

TT · 7 Nov 2014
Uppdaterad 7 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

julhandelmobilersurfplattorfallgroparonlineSvenskarnas på nätet ökar kraftigt. En stor del av handeln sker med och , visar en studie. Men det finns många när man handlar .

De närmaste månaderna blir intensiva när det gäller näthandeln. Och den 15 december väntas den svenska julhandeln på nätet nå sin topp och den totala försäljningen online beräknas uppgå till 929 miljoner kronor, enligt en undersökning från det amerikanska företaget Adobe.

Svenskarna är de som lägger mest pengar per person på e-handelsköp när julhandeln är som intensivast. Svenska konsumenter är, enligt undersökningen, lite sena i starten och börjar julhandeln online den 25 november.

Undersökningen bygger på en analys av tusentals e-handelssidor och besök på nätbutiker under oktober.

Vid årets julhandel på nätet väntas betydligt fler än tidigare använda sina mobiler och surfplattor — en ökning med 31 procent jämfört med samma period förra året.

Men det finns också vissa risker att köpa varor på nätet.

– Många gånger handlar folk gränsöverskridande utan att veta om det. Då kan det bli svårt att reklamera varorna om det är fel på dem. Du har alltid ett extra skydd om du betalar med kreditkort, eftersom köpet omfattas av konsumentkreditlagen, och man kan vända sig till kortutgivaren om företaget trilskas, säger Jolanda Girzl på Konsument Europa.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro