ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julhandeln: stressigt – men kul

Ylva Larsson · 8 Dec 2012
Uppdaterad 7 Dec 2012

Foto: Henry Lundholm


Svenskarna är näst mest stressade i Europa över julhandeln, visar en ny undersökning. Men trots det tycker vi att det är kul att handla julklappar.

klar

Artikellänk är kopierad

Med julafton drygt två veckor bort är det många som känner sig stressade över julklappsshoppingen. 

Faktum är att svenskarna är bland dem i Europa som är mest stressade över julhandeln. Bara spanjorerna är mer stressade, visar en undersökning utförd i elva europeiska länder på uppdrag av Tradera och Ebay.

– Det är nog all planering som gör en stressad. Vad ska vi handla? Var ska vi fira? Med vilka ska vi fira? Det handlar nog också om prestationsångest, man vill göra de man ger julklappar nöjda, säger Jenny Pedersén på Tradera.

Men trots att fyra av tio svenskar är stressade i juletid låter vi det inte påverka humöret. 

Över hälften av de tillfrågade svenskarna uppger att de tycker att julshoppingen är rolig. 

Ryssarna är de som klarar julhandeln bäst, enligt undersökningen. Trots att de börjar shoppa senast av alla tycker bara 16 procent av de tillfrågade att det är stressigt att julhandla. 

Sex av tio tycker att det är mycket roligt eller extremt roligt att handla i juletid, vilket ger ryssarna en topplacering på listan.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro