ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julian Assange har skaffat sällskap – en liten kattunge

Ida Gustafsson · 11 Maj 2016
Uppdaterad 11 Maj 2016
Julian Assange och hans katt som twittrar under namnet Embassy cat.

Julian Assange och hans katt som twittrar under namnet Embassy cat. Foto: TT/AP


Sedan sommaren 2012 har Wikileaksgrundaren bott i ett rum på Ecuadors ambassad. Men nu har han skaffat sällskap. En katt som är intresserad av counter-purrseveillance” och som twittrar.

klar

Artikellänk är kopierad

Julian Assange, som sökte asyl på Ecuadors ambassad sommaren 2012 för att undvika att bli utlämnad till Sverige med anledning av de svenska misstankarna för våldtäkt och sexuellt ofredande, har bott ensam i ett rum där sedan dess. LÄS MER: Debatt: Advokat Massi Fritz: Att ge skadestånd till en våldtäktsmisstänkt är stötande

Men det är han inte längre. En liten kattunge har flyttat in. 

Och som inte det vore nog har den även börjat twittra. 

Under twitternamnet Embassy cat ordvitsar kattunge, eller ja, förmodligen Julian Assange: ”Good meow-ing everybody! What a nice sleep”. Eller som i nedanstående svåröversättliga tweet: 

Katten verkar ha en del gemensamt med sin ägare, i Twitterbion uppges det att den är intresserad av ”counter-purrseveillance”, ordvits på Countersurvelliance, kontraövervakning på svenska. Och det är kanske därför som dess namn ännu inte är känt för omvärlden. LÄS MER: FN-panel: Assange "olovligen frihetsberövad"

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro