ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Juliano: Hade varit kul om något lag kunde slå oss

Erik Glanell · 18 Jun 2017
Uppdaterad 18 Jun 2017
Julia ”Juliano” Kiran hade gärna sett ett ett tuffare motstånd i turneringarna för kvinnor.

Julia ”Juliano” Kiran hade gärna sett ett ett tuffare motstånd i turneringarna för kvinnor. Foto: Simon Krona


Trots glädjen över att vinna hade svenska Counter strike-stjärnan Julia "Juliano" Kiran inte haft något emot att få jaga en titel.

klar

Artikellänk är kopierad

Läs alla artiklar från Dreamhack summer 2017 här

Efter att ha vunnit den ena stora turneringen efter den andra håller svenska stjärnan Julia ”Juliano” Kiran med om att motståndet sällan når upp till deras klass.

– Som det är just nu så har vi väldigt lite konkurrens. Det är roligt att vinna så klart och det är kul att vi kan hålla vår nivå. Det känns när vi spelar att vi förbättras för varje dag och vi kämpar väldigt hårt för att bli bättre, säger Kiran.

Samtidigt gör situationen som den ser ut i dag att de sällan får känna hungerkänslan och tävlingsinstinkten som kickar in i jakten på en vinst.

– Det hade ju varit kul att se något lag komma in och slå oss någon gång så att vi får tillbaka det här att ’nu ska vi vinna tillbaka titeln’, säger stjärnan.

pil
Här är laget

Zainab ”zAAz” Turkie

Julia ”Juliano” Kiran

Michaela ”mimimicheater” Lintrup

Anna ”Ant1ka” Ananikova

Ksenia ”vilga” Kluenkova

Laget började starkt med två raka vinster i ESU masters på Dreamhack som i år har en prispott på cirka 130 000 kronor. En prispott som är högre än tidigare vid turneringarna i Jönköping.

– Det är klart att det är skitkul att de investerar mer. Female gaming är väldigt mycket en pr-relaterad även fast det är väldigt tävlingsinriktat. Det är väldigt få lag som spelar seriöst och lägger ner mycket tid förutom oss och några andra lag. Vi vill attrahera fler tjejer att spela och ta det seriöst, säger hon.

Det är fortfarande ganska långt ifrån herrarna, vad tycker du om det?

– Det är förståligt. Nivån är mycket lägre och vi är mycket färre spelare, men det  är klart att det hade varigt roligt med tiden om vi kunde öka det och komma i kapp. Herrturneringarna i sig ökar mycket snabbare medan vi ökar ganska långsamt. Det hade varit kul om vi kunde hänga med i samma takt, säger Juliano.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro