ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julklappen till kommunens städare: Nya namnskyltar att ha på jobbet

Emmelie Wallroth · 19 Dec 2014
Uppdaterad 19 Dec 2014
Städarnas nya namnbrickor.

Städarnas nya namnbrickor. Foto: Henrik Lindahl/Skånska Dagbladet


klar

Artikellänk är kopierad

Städpersonalen på Eslövs kommun såg fram emot den årliga julklappen från arbetsgivaren – men det blev inte riktigt som de tänkt sig, rapporterar Skånska Dagbladet.

Varje år vid jul bjuds städpersonalen på Eslövs kommuns serviceförvaltning på frukost där de brukar få en julmacka och varsin julklapp från arbetsgivaren.

Men i år blev det inte som vanligt, rapporterar Skånska Dagbladet.  På torsdagen samlades lokalvårdarna i en sal i kommunens stadshus. 

– Det var små, små paket. Då undrade man ”vad är detta?”, säger en av städerskorna till Skånska Dagbladet.

Hon berättar att de öppnade sina julklappar – och hittade en namnbricka som de ska använda i tjänsten. De fick inte sina egna namnbrickor, utan en bricka med en kollegas namn på så att de själva skulle fördela brickorna mellan varandra ”som en lek”. Städarna frågade om namnbrickan var deras julklapp – vilket de fick veta att det var.

– Det är klart att vi ska ha namnbrickor, men de ska ju användas i tjänsten, det är ingen julklapp.

Flera av städarna ska blivit besvikna och känt sig sårade.

Hampus Trellid, chef för serviceförvaltningen, uppger att namnbrickorna inte var någon julklapp, utan att man hade beslutat att skippa julklapparna till förvaltningen i år.

– Sedan vet jag att städcheferna hade gjort en liten gruppövning där de anställda fått en namnbricka, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro