ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Julpynt ner från hyllan – kan vara av flådd katt

Elin Bohman · 28 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Julpyntets päls anklagades komma från djur som flåtts levande. Det fick livsmedelskedjan Netto att plocka bort dekorationerna i from av rådjur och ekorrar från sitt sortiment.

Beskyllningarna kom till de danska konsumenterna i form av anonyma SMS under måndagen, samt på sociala nätverket Facebook: "Djuren dör av smärta efter 5-10 minuter!".

Meddelandet grundar sig i att någon eller några säger sig ha fått information om att varans päls skulle komma från katter och hundar som fått skinnet avslitet medan de fortfarande levde.

Trots att Netto säger att det inte finns några bevis på att så skulle vara fallet har man ändå valt att plocka ner varan från hyllorna. Pälsen är nu skickad på DNA-analys för att ta reda på var den kommer från.– Vi har köpt dem med dokumentation på att det var kohår. När det nu har uppkommit tvivel vill vi vara hundra procent säkra. Därför ska vi DNA-testa prydnadsdjuren, säger Nettos direktör Morten Kaas till danska Metro.

Det preliminära resultatet ska, enligt danska gratistidningen 24 timer, ha visat spår mullvad.Import av katt- och hundpäls är sedan 2008 förbjudet inom EU.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro