ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Junior Brielle om genombrottet: Det är högre toppar och lägre dalar nu”

Natalie Demirian · 27 Mar 2019
Uppdaterad 27 Mar 2019
Storebror Gabriel Röhdin till vänster, sex år yngre David Röhdin till höger.

Storebror Gabriel Röhdin till vänster, sex år yngre David Röhdin till höger. Foto: Pressbild/Sony Music


Gabriel och David Röhdin, som tillsammans utgör Junior Brielle, har gjort succé sedan ep-släppet förra året. Nu är det dags för duon att släppa sitt debutalbum. Metro har tagit pulsen på bröderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ni släpper debutalbum nu – hur går tankarna inför det?

– Fram till när vi blev helt klara för tre veckor sedan har det varit en lång period av stress, ensamhet, otroligt mycket val att göra, ångest, huvudvärk och allt det där. Men det släppte dagen vi blev klara, säger den yngre brodern i duon, David Röhdin.

– Jag har haft kul. David får oroa sig, jag har bara haft roligt, säger Gabriel Röhdin.

David, vad var det som var så ångestframkallande?

– Dagligen så tar vi små beslut som påverkar helheten väldigt mycket och det tär ju på en. Det är skönt att vara barn och låta ens föräldrar visa vägen, men nu måste vi vara vuxna och ta beslut. Det är i slutändan vi som står som ansvariga utgivare. Men nu känns det bra, vi är väldigt nöjda.

Ni startade Junior Brielle 2017, hur är livet nu jämfört med innan?

– Det är högre toppar och lägre dalar nu. Vissa dagar kan vara dagar man har drömt om sedan man var liten. Och då blir det lite tystare när man har tråkiga dagar. Innan jobbade jag på en byggarbetsplats där jag klev upp klockan 05, kom hem klockan 16, käkade middag och gick och la mig igen. Och då gick David till jobbet för att han jobbade i en bar, säger Gabriel.

Ni bor tillsammans, hur funkar det?

– Det går bra, men det går i perioder. Nu för tiden pratar vi bara med varandra när vi är fulla, eller sent på natten. Som ett gammalt gift par. Nej, men vi gör ju allting tillsammans för allt vi gör är Junior Brielle-relaterat, säger David.

– Vi har samma kompisar också, David hade inga egna kompisar, han har tagit alla mina, säger Gabriel.

Det är ändå en åldersskillnad på sex år, hur märks den av?

– Det är väl att David är barnsligare, säger Gabriel.

– Gabriels definition av att bli äldre är att bli tystare och veta allt. Det kan jag erkänna, att jag inte vet allt och att jag inte är tyst. Jag hoppas att jag vet allt och är tyst om sex år, säger David.

Kan ni leva på musiken nu, ni behöver inte extrajobba?

– Ja, så det är bra. Men det är väl som en minimilön. Det är det som är så roligt när man ser rappare som kommer upp i Sverige och flashar cash. De har ju inga. De kanske får jävligt mycket i förskott men det har jag svårt att se att någon ger dem. Det är väl mer en image. Man behöver nog komma väldigt långt för att tjäna mycket pengar på sin musik i Sverige, säger Gabriel.

Hur känner ni inför att bli folkliga då och kanske få cash flow, kan vi förvänta oss att se Junior Brielle på ”Allsång på Skansen” eller Mellon?

– Man vill få det man inte har och just nu är det pengar vi inte har. Hade vi varit en Mello-akt så hade vi kanske velat ha credd. Eller vad vet jag om vad de vill ha, de kanske redan har allt de vill ha, säger David.

– Nej, men absolut inte under några som helst omständigheter skulle vi göra Mellon. Det är en dödsdom, det går inte, säger Gabriel.

Allsången då?

– Jag vet inte? Det kanske är helt okej eller? Kanske. Håkan har gjort det eller? I så fall är det lugnt, säger David.

Ni har slagit sönder laptops på scenen. Jag har inte förstått om det är något som ni alltid gör eller om det är något ni har gjort på en spelning och som sedan blev en stor grej?

– Vi gjorde det på den första spelningen vi någonsin gjorde, det var på en svartklubb i Hornstull och då blev det en väldigt stor grej. Det kändes rätt bra så vi fortsatte göra det några gånger när vi fick större spelningar också. Det kanske har skett tio gånger, säger David.

Är det redan trasiga Macbooks? Eller hur har ni råd?

– Inte alltid trasiga, men de är inte nya i alla fall. Det är tur att vi har kompisar som har gamla Macbooks. Min rök i den första spelningen, sedan var våra inventarier slut, säger Gabriel.

Hur var det att växa upp i Brunflo?

– Det var rätt chill. Typ ”Fucking Åmål”-vibes. Mycket moppe och snus och sånt. Men vi har inte växt upp någon annanstans heller så vi har inget att jämföra med, säger Gabriel.

Ni har två bröder till, varför får inte de vara med i Junior Brielle?

– De är för fula. Det är så det är. Det går inte, man kan inte se ut hur som helst, säger Gabriel.

Det blir en del spelningar i vår och i sommar för er del, bland annat på Lollapalooza, hur känns det?

– Det ska bli kul, det är väl den och Way out west som är våra chanser att få spela på internationell festival. Jag hoppas att David får hångla med Lana Del Rey, jag tror att hon är singel nu, säger Gabriel.

Vad är höjdpunkten i karriären hittills?

– En gång sa Maja Ivarsson i The Sounds att jag var assexig och sedan gav hon mig en puss på munnen, säger David.

– Då blev jag lite avis faktiskt, säger Gabriel.

För dig då, Gabriel?

– Det var kul att bli nominerad till årets nykomling på Grammis. Men det var jävligt trist att förlora.

pil
Fakta: Det här är Junior Brielle

Består av: Bröderna David och Gabriel Röhdin.

Ålder: David är 23 år, Gabriel är 30 år.

Bor: I Solna.

Från: Brunflo.

Familj: Mamma, pappa, två bröder.

Tidigare: Slog igenom med ep:n ”Blod” 2018.

Aktuella: Med debutalbumet ”Tampa” som släpps den 29 mars, en vårturné och festivalspelningar i sommar.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro