ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Juridikprofessorn: Norström inte jävig

Tomas Lundin · 11 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Flera domare och jurister har anklagat Thomas Norström, domaren i Pirate Bay-målet, för att vara jävig på grund av sitt medlemsskap i Svenska Föreningen för Industriellt Rättsskydd. Nu försvarar föreningens ordförande Marianne Levin domarens opartiskhet.I en artikel med rubriken "Tomas Norström knappast jävig av att vara medlem hos oss" på debattsajten Newsmill går juridikprofessorn Levin till försvar mot Tomas Norström.SFIR är inte en förening som sysslar särskilt mycket med upphovsrätt, utan främst med frågor som patent-och varumärkesskydd, menar hon.Föreningen verkar heller inte för ett utökat skydd, enligt Levin."Skydd är bra om det positivt bidrar till samhällsutvecklingen; det är dåligt om det hindrar konkurrens och entreprenörskap."

Hon ifrågasätter också påståenden om att SFIR är en del av AIPPI, en internationell organisation som verkar för upphovsrättsskydd."FIR tar inga som helst order från AIPPI. Vi har inte heller alltid samma uppfattningar som AIPPI."

Samtidigt beskriver Levin hur rättsskyddet under många år varit "alltför svagt för att tjäna samhällets intressen".

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro