ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jurist med känsla för salsa

Jonas Andersson · 17 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Linda åkte till Kuba för att kombinera språklektioner med dans

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Ålander dansar salsa i Havanna på Kuba. Salsaläraren Alexis Fernando Varo visar stegen.
Linda Ålander dansar salsa i Havanna på Kuba. Salsaläraren Alexis Fernando Varo visar stegen.Foto: privat

SPRÅKRESA. Att åka till ett varmt och soligt ställe för att plugga språk kan verka lockande när höstmörkret faller. Många passar numera även på att prova på något helt nytt på språkresan – vad sägs till exempel om att dansa salsa eller att lära sig dyka? Språkresor förknippas ofta med studenter. Men det finns även många med avslutade högskolestudier som ger sig i väg för att plugga till exempel engelska, italienska eller spanska utomlands. Denna grupp vill ofta inte traggla grammatik hela dagarna. – Det finns ett ökat intresse för att kombinera med andra ämnen, säger Anders Åkerlund, vd på Avista Språkreseförmedlarna.

Deltagarna ägnar då förmiddagarna åt språkstudier och eftermiddagarna åt andra aktiviteter. Spanska och dans på Kuba är en populär kombination. Linda Ålander har varit på en kombinerad spansk- och salsakurs i Havanna genom Avista. – Det var en fantastisk resa. Kombinationen gjorde att det blev mycket rikare än när man bara är turist, säger hon. Linda är 32 år och jobbar som jurist. När hon åkte till Kuba hade hon spanskstudier på Instituto Cervantes i Stockholm i bagaget. Hennes spanska höll en hög nivå redan när hon kom till Kuba och hon undervisades av en privatlärare tillsammans med en tjej från Jamaica. – Jag hade tre timmar spanska varje dag och en timme dans på eftermiddagarna, säger hon. Några förkunskaper i salsa hade hon inte. Däremot hade hon tidigare dansat samba. – Jag tycker att jag dansade salsa fantastiskt efteråt och jag ska fortsätta med salsalektioner här hemma nu, säger hon.

Under den tre veckor långa vistelsen på Kuba bodde hon i ett rum hemma hos skolans föreståndare och dennes familj. Det var ett utmärkt sätt att lära känna landet på, tycker hon. – Jag kommer säkert att åka till Kuba igen, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro