ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Just Jack är tillbaka

Pontus Hammarlund · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

NY SKIVA. När Just Jack lanserade debuten ”The outer marker” i Sverige i början av 2004 trodde han att uppföljaren skulle släppas i augusti samma år. Tji fick han.– Skivbolaget kollapsade. Pengarna tog slut. Vi hade spelat in i en vecka när de sa till oss att sluta och jag förlorade mitt skivkontrakt.

Nu är Jack Allsopp, som han egentligen heter, tillbaka på ett större bolag och med bättre uppbackning i ryggen. I går släpptes plattan ”Overtones”.– På ett sätt var det bra att albumet aldrig kom ut. Genom att jag haft några år ledigt från musiken har den här plattan blivit mycket bättre än om jag gjort klart den då, säger han när Metro träffar honom på Berns Hotel i Stockholm.

När allt sprack lämnade han sin hemstad London för lugnet i Brighton.– Jag var trött på London. Det är galet, hektiskt och kan vara ganska obehagligt där emellanåt. Jag blev lite paranoid. London gör det med dig efter ett tag, säger han, men fortsätter:– Anledningen till att du älskar London är ofta densamma som till att du hatar staden. Det gäller att hitta en balans.Kanske har han funnit den nu. Hur som helst har han flyttat tillbaka till sitt Camden i den brittiska huvudstaden.

Nya plattan innehåller betydligt färre samplingar och mer liveinstrument än föregångaren. Texterna är skrivna ur ett bredare perspektiv och tempot är betydligt högre eftersom Jack Allsopp numera vill att folk ska dansa på konserterna.– Mitt fokus har ändrats helt och hållet, från att ha varit en studioperson till en person som vill ut och spela inför en massa folk. Showerna är det viktigaste i dag, säger han.Den 30 april ges den första chansen att se honom live i Sverige. Då spelar Just Jack på Kägelbanan i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro