ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Just nu är det lika varmt som under midsommarafton

Hugo Ewald · 6 Dec 2015
Uppdaterad 6 Dec 2015

Foto: Metro/AP


Under söndagen slogs Norrlands värmerekord för december månad. Dessutom är temperaturen i Stockholm lika hög som den var under midsommarafton i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Under den milda julmånaden 1953 sattes Stockholms väderrekord för december månad. Då nådde temperaturen upp till 12,2 grader. Det betyder dock inte att december hitills varit kall. Faktum är att det den 6 december är precis lika varmt som det var på midsommar, 11,9 grader. Det skriver DN.► LÄS MER: Klimatforskare: Stockholm kan bli lika varmt som Paris

Även Norrland har en osedvanlig hög temperatur, vid lunchtiden uppmättes 11,9 grader i Gävle, någonting som om det bekräftas senare innebär ett nytt värmerekord för Norrland i december månad. Det förre rekordet slogs den 2 december 1953 när temperaturen i Åmotsbruk nordväst om Gävle mätte 11,8 grader. 

Det nationella svenska temperaturrekordet för december månad är 13,7 grader i Simrishamn på julafton 1977, ett rekord som ser ut att stå sig.► LÄS MER: Om 50 år kan vintrarna i Sverige vara helt gröna

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro