ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

JUST NU: Övergrepp under festival i Köln

TT · 5 Feb 2016
Uppdaterad 5 Feb 2016

klar

Artikellänk är kopierad

​Inledningen av karnevalen i tyska Köln har resulterat i flera fall av sexuella övergrepp och över 180 gripanden. Festligheterna hårdbevakas av polis efter händelserna på nyårsnatten då grupper av män antastade och rånade kvinnor.

Totalt rapporterades 224 brott in till polisen under torsdagen, som var den årliga karnevalens första dag, rapporterar nyhetsbyrån APA. Polisen uppger att de gripit omkring 180 personer under kvällens och nattens karnevalsfirande. Elva poliser skadades lindrigt under insatsen.

Totalt ska 18 fall av sexuella övergrepp, varav en våldtäkt, ha rapporterats i Köln, enligt The Local.

LÄS MER
Köln i krismöte efter stort antal sexövergrepp på nyår

Journalist antastad

En kvinnlig journalist som rapporterade direkt från karnevalen antastades av två män som tog henne på brösten, rapporterar engelskspråkiga The Locals tyska upplaga.

– Först gjorde de bara miner bakom mig. Sen landade en hand på mitt bröst. Jag blev chockad, säger reportern.

En inspelning av händelsen som The Local tagit del av visar att männen hade europeiskt utseende. Det faktum att de män som pekats ut efter massövergreppen på nyår var av utländsk härkomst har lett till ökade spänningar och debatt i den tyska staden.

Torsdagens kvinnokarneval, där kvinnor klädde ut sig till prinsessor, clowner och cowboys, var starten på en sex dagar lång karneval. Omkring 2 500 poliser, ungefär det dubbla jämfört med i fjol, bevakade deltagarna för att se till att nyårsnattens händelser i Köln inte skulle upprepas.

Protest

Kvinnokarnevalen går ut på att klä sig i en fantasifull utstyrsel och förse sig med sax för att kunna klippa sönder mäns slipsar — ett symboliskt sätt att frånta dem makten.

LÄS MER
Nej, seriösa medier försöker inte mörka händelsen i Köln

Ramona, en ung kvinna utklädd till superhjältinna med rosa peruk, deltog för att "de som attackerade kvinnor inte ska känna att de vann".

– Det är en form av protest att vara här, sade hon till nyhetsbyrån AFP.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro