ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Justin direktsänder sitt liv

Anders Frick · 17 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Med kameran i kepsen sänder Justin direkt över internet. 

Med kameran i kepsen sänder Justin direkt över internet.  Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

UPPKOPPLAD. Sedan en månad tillbaka har den 23-årige amerikanen Justin Kan en kamera i kepsen, och direktsänder alla sina upplevelser ut på internet. Tillsammans med några kamrater har han byggt upp webbplatsen Justin.tv där vem som helst kan följa vad han gör i och omkring San Francisco.

Justin Kan bär hela tiden sin bruna keps med inbyggd kamera, samt en ryggsäck med batteri och annan teknik för att kunna sända live.Och han är hela tiden i direktsändning – dygnet runt. Man kan till exempel också koppla upp sig för att följa Justin när han sover.Hur känns det att vika ut sig på nätet?– Det är faktiskt inte så farligt. Jag tänker visserligen på att jag bär omkring en kamera, men jag tänker inte på att det är 1 000 eller kanske 2000 personer som följer vartenda steg jag tar, säger Justin Kan.Häromdagen kom polisen instormande, efter ett tips om en pågående knivbråk i Justins lägenhet. Fast det hela var på grund av en busringning: En av hans tittare hade fejkat telefonnumret så att det såg ut som om Justin själv hade ringt polisen. Justin filmade allt som skedde – i realtid.Vad tänker man på när polisen kommer med dragna vapen?– Det var inte roligt, men när det kom ut på nätet så fick vi ännu mer publicitet, säger Justin och ler.Hur länge ska du bära omkring på kameran?– Vi får se. Mina kompisar och jag har inte satt något slutdatum – det beror på vad som händer framöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro