ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

JW efter bragden i Katowice: En sjuk karusell av känslor”

Erik Glanell · 5 Mar 2018
Uppdaterad 5 Mar 2018

Fnatics väg mot den enda stora turneringsvinsten på två år blev ett Counter strike-maraton fyllt av känslor. Efter finalen mötte Metro Esport en utpumpad, men lättad, Jesper JW” Wecksell.

klar

Artikellänk är kopierad

När Faze-spelarna föll en efter en i den sista rundan i finalen av IEM Katowice hade Fnatic gjort något som de inte lyckats med på två långa år. De hade vunnit en av Counter strikes mest prestigefyllda turneringar.

– Det känns otroligt, det går inte att beskriva med ord. Det satt långt inne så det är skönt och en sjuk lättnad.

– Det betyder sjukt mycket. Man känner att det var värt att inte ge upp. säger Jesper ”JW” Wecksell till Metro Esport kort efter vinsten.

Finalen blev ett ruskigt maraton. Från starten strax efter 17.00 på söndagen till avgörandet kring midnatt hann de båda lagen gå igenom såväl glädje som frustration och besvikelse.

– Det är en sjuk karusell av känslor. Man åker upp och ner, upp och ner. Man känner att man har det och så gör någon en sjuk runda och sen har man tappat det. Sen gör man allt igen. Det är så mycket känslor och man är helt tömd nu, säger mästarsvenskarnas AWP-stjärna.

Fnatic har haft det tufft de senaste åren. Från att vara ett topplag som prenumererade på en finalplats i så gott som varje turnering fick de se sig omsprungna av ett lag efter ett annat. De har kämpat hårt. Uthärdat flera spelarbyten. Förlorat legendarer. Varit nere på botten. Med vinsten i Katowice kom minnena av segerns sötma tillbaka.

– Det är sjukt svårt. Man börjar ifrågasätta sig själv och undrar om man har vad som krävs fortfarande. Sen går man och vinner och får de här känslorna igen. Det är det här man spelar för. Så nu vill jag tro att det har väckts inom oss, säger Jesper ”JW” Wecksell.

LÄS MER
Dennis: "Vi kommer bli ett av de mer aggressiva lagen"

Finalens bäst av fem fick ett episkt avslut på Train. Femte kartan. Robin ”flusha” Rönnquist briljerade när han först vände en två mot fem-situation till en vunnen runda för att några minuter senare agera livlina för Fnatic genom att ta matchen till övertid med ännu ett ”ace”. En övertid som senare skulle göra Fnatic till mästare i IEM Katowice.

– Jag har spelat med honom så länge nu och jag vet vad han kan göra. Även om det är sjukt störda rundor så är jag inte förvånad över att det är han. Han är den spelaren i laget som alltid lyckas hålla sina nerver i schack, säger Wecksell om lagkamratens insats.

Om en dryg vecka åket laget till Kina för att representera de blågula färgerna i World Electronic Sports Games. Och den nyblivne mästaren passar också på att skicka en blänkare till andra turneringsarrangörer.

– Vi har inte så många invites så jag hoppas att de börjar trilla in så vi får åka på lite turneringar igen, säger han och ler.

LÄS MER
Snax om uppbrottet: "Jag vill egentligen inte prata om Taz"
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro