ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

JW:s förklaring till Fnatics fiasko i majorn

Erik Glanell · 15 Mar 2019
Uppdaterad 15 Mar 2019

Foto: WESG


Nu kämpar Fnatic i WESG, men floppen i majorn är inte glömd. Nu öppnar Jesper "JW" Wecksell upp för hltv.org och berättar vad han tror sänkte laget.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatics uttåg ur CS:GO-majorn i Katowice var en av de största skrällarna turneringen bjöd på. De som på förhand varit favoriter hos såväl experter och motståndarlag blev de första att säga adjö.

Förutom en avgrundsdjup besvikelse hos laget har det varit ganska tyst från Fnatic om hur de resonerar kring fiaskot.

Just nu tävlar de i WESG och i en intervju med hltv.org öppnar Jesper ”JW” Wecksell upp om vad han tror var det som fällde laget så fatalt.

– Vi var extremt bra förberedda. Vi hade våra tveklöst bästa tränings-resultat vi någonsin haft. Vi dominerade de flesta lag vi spelade mot under träningarna och hade ett riktigt bra ”flow” i kommunikationen och lagmässigt. Vi spelade närapå perfekt. Men när vi väl kom till majorn så började vi spela för att slippa förlora i stället för att vinna, säger han i intervjun med hltv.org.

Den bra känslan i uppladdningen inför majorn gjorde sig också uttryck som en övertro på vad laget skulle prestera, enligt Wecksell. En tro som också utvecklades till en rädsla för att förlora mot lag som var betydligt längre ner på rankingen. Med den känslan blev fiaskot ett chockerande uppvaknande för laget, beskriver han.

– Vi var rädda för att skrällförlora mot de här lagen och vi trodde att vi var bättre, eller nått. Så jag tycker att det var ett bra uppvaknande för i våra tankar fanns det inte att vi skulle åka hem efter det kvalet. I våra huvuden hade vi redan börjat planera inför Legendary stage och det kom tillbaka och bet oss riktigt, riktigt hårt, säger han.

Under lördagen klockan 08:45 svensk tid spelar Fnatic semifinal i WESG mot polska laget AGO.

En vinst i semin innebär att svenskarna får chansen att försvara titeln från förra året i den stora finalen. Där kommer de i så fall att mäta antingen fransmännen i G2 eller bulgarerna i Windigo.

Annons:

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro