ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

K” hjälpte krögare fuska för miljoner

John Lindblom · 10 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 47-årig man från Stockholm har åtalats för systematisk manipulering av kassaapparater inom Stockholms krogvärld.

”Programmerare K”, som han kallats av utredarna, hade vid en husrannsakan ett kundregister på minst 150 företagsnamn varav merparten var restauranger.

47-åringen riskerar fyra års fängelse för att ha hjälp ett stort antal krögare att mörka beskattningsbara intäkter för mångmiljonbelopp.

– Han har programmerat om dem så att försäljningsbeloppet blivit mindre än de faktiska intäkterna. Kundregistret tyder på att det handlar om väldigt många inblandade krogar, säger Stefan Lundberg, projektledare för Ekobrottsmyndighetens krogprojekt.

47-åringen sålde sina omprogrammerade kassaapparater till Stockholmskrögare via en lokal på Valhallavägen i Stockholm under flera års tid.

Den 47-årige ”spindeln” inom Stockholms skattefifflande krogvärld tros ligga bakom de flesta av de manipulerade kassaapparater som hittills beslagtagits i EBM:s krogprojekt.

Åklagaren har dock valt att åtala 47-åringen för inblandning i omfattande skattefusk hos fem speciellt utvalda Stockholmsrestauranger under år 2004. Omfattande bevisning hos de utvalda krogarna och bevis inhämtade från husrannsakan hos 47-åringen ligger till grund för åtalet. Brottsanklagelsen avser medhjälp till försvårande av skattekontroll (grov rubricering).

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro