ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kackerlackorna föll ner i hennes mjölk

Charlotte Simonson · 26 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Jag har inte kunnat använda köket, säger Anna Frödeby, 32, och sätter ut ännu en kackerlacksfälla. 

– Jag har inte kunnat använda köket, säger Anna Frödeby, 32, och sätter ut ännu en kackerlacksfälla.  Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Bruna, platta djur kröp ur ventilen en natt i maj. Ett halvår senare finns kackerlackor kvar i huset på Hisingen. Men Bostadsbolaget säger att de är borta.I augusti damp en kackerlacka ner i mjölken som Anna Frödeby vispade. Sedan dess har hon klarat sig från dem genom att tejpa igen ventilen.– Jag är livrädd för att öppna den. Jag plastar in all mat och går ut med soporna varje dag, säger hon.

Små kackerlacksfällor dekorerar minipentryt i hennes lägenhet på Hisingen. Lägenheterna i trappuppgången har sanerats tre gånger, men odjuren har kommit tillbaka.Anna Frödeby menar att hyresvärden Bostadsbolaget hanterat det långdragna problemet på ett uselt sätt.

– Hela huset fick tjata och skriva brev innan något hände, säger hon.Hon menar sig också ha blivit nonchalant bemött i sin kontakt med bolaget. Hon har begärt hjälp med flytt till en ny lägenhet, men inget har hänt. Hyresnedsättning har hon fått nej till. Nu har tvisten hamnat i hyresnämnden.

– Vår personal har bedömt att hyresgästen inte lidit så stor skada. Om vi gjort en missbedömning är det bra att det blir en opartisk bedömning, säger Inger-Lena Bennman, informationschef på bostadsbolaget.

Enligt vad hon vet är kackerlackorna borta.

– Vi ska kontrollera det här. Om de har kommit tillbaka så nyligen vill vi få veta det.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro