ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kakbrist råder i England – då flygs nödkex in från Dubai

JENNI KARLSSON · 13 Mar 2016
Uppdaterad 13 Mar 2016
Chokladtäckta digestive-kakor kan finnas bland de sorter som flugits in till de kexhungriga britterna.

Chokladtäckta digestive-kakor kan finnas bland de sorter som flugits in till de kexhungriga britterna. Foto: Alamy


Efter att det rått busväder i England blev en av landets största kakfabriker översvämmad och all elektrisk utrustning förstörd. Det var så illa att fabriken var tvungen att stänga helt och kan inte producera mer kakor eller kex.

klar

Artikellänk är kopierad

På grund av ovädret och stängningen har det nu inte kunnat produceras tillräckligt med kakor och kex till britterna och deras tradition av eftermiddags-te. Därför flygs nu två fraktplan fyllda med kakor från Dubai till England, rapporterar The Mirror.

Två fullastade Boing 777 landade på flygplatsen Doncaster Sheffield Airport i veckan för att bidra till att tillfredsställa Storbritanniens kexbehov tills fabriken kan vara igång igen.Det är inte säkert när produktionen kan ta fart igen, förhoppningen är att kunna starta på nytt i nästa månad. Men britterna ska inte bli utan kakor för det. 

►LÄS MER:  Oljan som hotar klimatet finns i tre av fyra pepparkakor

Tidigare har flygplatsen inte tagit emot last från just Dubai, men det är inga ledsna miner i lufthamnen över det extraarbete som kommer krävas efter nödlasten från de nya flygen landat.

.– Vi har välkomnat alla möjliga olika last under åren från lejon till te. Vi är bara glada att välkomna två flyg fulla av nationens favoritkex, säger Dayle Hauxwell, lastansvarig på flygplatsen, till The Mirror

►LÄS MER:  Inbrottstjuvar stal Sannes kaka – hittades på hotell flera dagar senare

Det är kakor av märkena McVitie's, Jacob's and Crawford's som flugits in. De har kaksorter som bland annat digestive, salta kex och mördegskakor.

klar

Artikellänk är kopierad

JENNI KARLSSON
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro