ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kalaset med stort K

Johanna Ohlson · 11 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Laleh, Fibes! Oh Fibes!, Jaqee och Annika Norlin uppträder alla på Kulturkalaset.

Laleh, Fibes! Oh Fibes!, Jaqee och Annika Norlin uppträder alla på Kulturkalaset.


Gratispop när Kulturkalaset drar i gång

klar

Artikellänk är kopierad

På den mest göteborgska av platser ska Göteborgsbandet Fibes! Oh Fibes! levera gratispop till göteborgarna. I dag startar kalas med stort K i Göteborg. Som en present. Så ska man se Kulturkalaset. För alla dem som inte har råd att åka på semester, besöka Liseberg eller gå på Way Out West. – Det här är ett kalas för alla. Det är som en gåva till alla som lever och verkar här året runt, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare för Kulturkalaset I år pågår Kulturkalaset samtidigt som Way Out West. Något som arrangörerna har anpassat sig efter. – Vi har lagt våra rock- och popbokningar på tisdagen och onsdagen, som Markus Krunegård och Hello Saferide. På så sätt kan de som ska på Way Out West komma lite tidigare och få mer festival gratis. På fredagen och lördagen har vi andra bokningar som inte krockar på samma sätt, som gospel och symfonikerna.En riktig popbokning på helgen blir det dock. Fibes! Oh Fibes! kliver på scenen på Götaplatsen på lördag. Men de räds inte konkurrensen.– Det kommer att finnas folk så det räcker på ­Göta­platsen. Vi gillar Kulturkalaset och tycker att det är bra att det finns något för alla. Nu kanske vi får chansen att spela för andra än bara våra fans, säger basisten Edvin Edvinson. Att få spela på Götaplatsen är något av en dröm för bandet. – Det kommer att bli fantastiskt.

De här spelar också

Maria McKee, Kungstorget, 11 augusti, 16.00Veronica Mag­gio, Kungstorget, 11 augusti, 18.00Laleh, ­Göta­platsen, 11 augusti, 20.30Detektivbyrån, Kungstorget, 12 augusti, 18.00Markus Krunegård, Kungstorget, 12 augusti, 22.00Tingsek, Titiyo, Marit Bergman i en hyllning till Dusty Spring-field, Kungstorget, 12 augusti, 20.00Hammerfall, Götaplatsen, 12 augusti, 21.30Hello Saferide, Götaplatsen, 13 augusti, 19.45Bob hund, Götaplatsen, 13 augusti, 21.30Petter, Kungstorget, 14 augusti, 20.30Europe, Götaplatsen, 14 augusti, 21.30Jaqee, Kungstorget, 14 augusti, 22.15Fibes! Oh Fibes!, Götaplatsen, 15 augusti, 22.15

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro