ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kålhuvuden – den nya trenden bland ensamma kineser

Emma Kirkhoff · 16 Jan 2015
Uppdaterad 16 Jan 2015
En grupp ungdomar är ute och går med sina kålhuvuden på en festival i Peking.

En grupp ungdomar är ute och går med sina kålhuvuden på en festival i Peking. Foto: Youtube.com


klar

Artikellänk är kopierad

Deppiga unga kineser umgås med grönsaker i jakten på sällskap. Ungdomarna promenerar på gatorna med kålhuvuden i koppel i hopp om att hitta likasinnade.

Enligt en kinesisk psykiatriker är fenomenet ett uttryck för en generation isolerade ungdomar i storstäderna som helt enkelt vill ha någon att prata med, rapporterar Daily Star.

Nyligen fotograferades en grupp tonåringar när de var ute och promenerade med sina kålhuvuden på en musikfestival i Kinas huvudstad Peking.

En av ungdomarna säger sig kunna överföra sina dålig tankar om sig själv till kålen och mår bättre efter att ha varit ute och promenerat med sin grönsak.

– Ser jag andra med kålhuvuden är det lätt att börja prata med dem. Kålhuvudet är bättre än en hund eftersom det inte skäller eller bråkar med andra kålhuvuden , de behöver inte matas och lämnar heller inte efter sig smuts på gatan, säger 17-åriga Lui Jan Chen, och tillägger:

– Och när jag slänger bort kålen känns det som att mina negativa tankar följer med. 

En annan ungdom säger sig ha mer intresse för sitt kålhuvud än för sina föräldrar.

Kinesiska läkare bekymrar sig nu för att ungdomarna väljer sina stumma grönsaker framför mänsklig kontakt, och att de kommer sina nya "husdjur" oroväckande nära.

Ensamma ungdomar som tar till extrema metoder för att hitta vänskap, skulle också kunna vara en effekt av Kinas enbarnspolicy, säger psykiatrikern Wen Chao.

– Men till syvende och sist är det hälsosammare att ha någon verklig person att prata med.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro